5-S Webgids
Zorg

Creëer als zorgverlener meer openheid in de communicatie bij medische incidenten

Openheid in de communicatie met patiënten is van belang bij medische incidenten. Misschien bent u zich hiervan bewust als arts of andere zorgverlener, maar heeft u nog niet de juiste vaardigheden op dit gebied opgedaan. Wilt u zich voorbereiden op lastige gesprekken wanneer medische incidenten zich hebben voorgedaan? Of heeft u momenteel te maken met een dergelijke situatie? Leer dan alles over openheid bij medische incidenten bij Compass Collegial Coach. Dit is uw ideale partner die u leert de communicatie tussen u en uw patiënten te verbeteren. Ook wanneer u nog niet met lastige situaties te maken heeft gehad, is een communicatietraining in openheid bij medische incidenten een waardevolle investering. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder.

Praktisch gerichte trainingen

Compass Collegial Coach, gevestigd in Amsterdam, biedt trainingen aan aan zorgverleners op het gebied van communicatie. De coaches die hier werkzaam zijn, hebben veel ervaring in de zorg en bevinden zich altijd buiten uw eigen werkkring. Wanneer u dus leert over openheid bij medische incidenten, is discretie altijd gewaarborgd. De coaches zetten videomateriaal in om dagelijkse gebeurtenissen met u te evalueren. Ook heeft u de mogelijkheid om gesprekken te oefenen met professionele acteurs, zodat u zich zekerder voelt wanneer een vergelijkbare gebeurtenis zich daadwerkelijk voordoet.

Ontdek de voordelen voor u en de patiënt

Door u open te stellen richting de patiënt, maakt u een betere indruk op hem/haar en vaak ook op zijn of haar naasten. Bovendien verkleint openheid bij medische incidenten de kans op lange en slopende juridische procedures. Het welzijn van de betrokkene(n) wordt bevorderd doordat de onderlinge verhoudingen minder of zelfs helemaal niet op scherp komen te staan. Daarnaast voelt u zich zekerder over uw kunnen en voorkomt een goede communicatie zelfs depressies en langdurig verzuim. Bent u benieuwd naar de voordelen van openheid bij medische incidenten en mogelijkheden van deze groeps- of individuele trainingen? Neem dan contact op met de specialisten van Compass Collegial Coach.

https://www.compasscollegialcoach.nl/