5-S Webgids
Image default
Gezondheid

De gevaren van een sigaret

Er zijn enorm veel mensen die verslaafd zijn aan het roken van sigaretten. Zo roken zij dagelijks meerdere sigaretten. Het aantal rokers groeit iedere dag weer. Ondanks de duidelijke teksten over de gevaren van het roken, is het voor sommige mensen onmogelijk om te stoppen. Maar zijn deze mensen eigenlijk wel echt op de hoogte van de gevaren van een sigaret?

De gezondheid

Het hebben van een goede gezondheid is natuurlijk erg belangrijk. Het zorgt er voor dat we zonder enkele problemen in het dagelijkse leven van alles kunnen doen. Ook zorgt het er voor dat we langer leven zonder problemen. Er zijn een aantal factoren die er voor kunnen zorgen dat de gezondheid verslechterd wordt. Een goed voorbeeld daar van is het roken van sigaretten. Het zijn zeer schokkende bevindingen, de gevolgen van het roken. Zo is gebleken dat een roker gemiddeld zeven tot tien jaar minder lang leeft, dan een niet roker.

Longkanker

Een van de meest bekende en grootste gevolgen van het roken is het krijgen van longkanker. Ruim 90% van de gevallen van longkanker heeft als oorzaak roken. Hoe dit kan? Door de kankerverwekkende stoffen, zoals onder andere teer, dat in het lichaam terecht komt bij het roken. Dit geldt trouwens niet alleen voor de roker zelf, maar ook de omgeving kan te maken krijgen met deze schadelijke stoffen.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is erg lastig in verband met de verslavende stoffen die zich in een sigaret bevinden. Toch is het al enorm veel mensen gelukt om te stoppen met roken. Om mensen te helpen bij het stoppen zijn er verschillende hulpmiddelen op de markt gekomen. Zoals de elektronische sigaret. De elektrische sigaret zou de drang naar een gewone sigaret moeten afnemen. Mensen kunnen blijven roken, maar dan wel de elektrische, ook wel gezonde, sigaret. Neem voor meer informatie eens een kijkje op eSmokeDeal.nl, de online specialist in elektronische sigaretten!

http://rivm.nl/