5-S Webgids
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de top 5 voordelen van het zijn van een freelancer

Freelancer zijn, betekent een aantal uitdagingen aangaan waar werknemers in loondienst niet mee te maken hebben. Als je voor jezelf werkt, heb je niet de zekerheid van een stabiel, voorspelbaar loonstrookje. Integendeel, uw inkomen kan van maand tot maand aanzienlijk fluctueren, waardoor het moeilijk is om op maandbasis te budgetteren en aan financiële verplichtingen te voldoen. Freelancers krijgen ook geen voordelen op de werkplek zoals betaald verlof, ziekteverzekering en andere dingen waar werknemers in loondienst aan toe zijn. En dan is er het hele gebrek aan werkzekerheid dat zoveel mensen terugdringt voor freelancen. Zorgzuster, een detacheringsbureau voor zzp’ers in de zorg, zet voor u een aantal voordelen op een rij.

1. Flexibele planning

Het hebben van een flexibel schema kan leiden tot een betere kwaliteit van leven. Hoe meer werkgerelateerde flexibiliteit u heeft, hoe minder stress u zult hebben om uw persoonlijke verplichtingen na te komen, zoals het onderhouden van uw huishouden en het zorgen voor uw gezin. Het is geen wonder dat 84% van de freelancers vinden dat flexibele planning een groot voordeel is dat ze kunnen genieten en een goede reden om de freelance route te gaan.

2. Work-life balans

Helaas zijn de meeste werknemers in Nederland niet tevreden met hun balans tussen werk en privéleven. Aan de andere kant noemt 66% van de freelancers een betere balans tussen werk en privéleven als een voordeel om als zelfstandige te werken. Het voordeel van werken als freelancer is om je eigen schema en uren in te stellen, zodat je voldoende tijd vrijmaakt om de andere dingen te doen die je wilt of moet doen in het leven. Werknemers in loondienst moeten zich vaak houden aan strakke schema’s die zijn opgesteld door hun bedrijven of managers, waardoor ze weinig flexibiliteit hebben.

3. Vrijheid om overal te werken

Het vermogen om je werk te doen vanuit het comfort van thuis, een nabijgelegen coffeeshop of een buitenlands land betekent dat je geen compromis hoeft te sluiten voor je persoonlijke leven in de loop van het werk. Daarom zegt 61% van de freelancers dat het vermogen om te werken waar ze maar willen, een voordeel is dat ze enorm waarderen. En het kan een enorme geldbesparing zijn, vooral als u rekening houdt met de kosten van het rijden naar een kantoor en het betalen voor brandstof en parkeren of de kosten van een trein- of buskaart moet dragen.

4. Geen woon-werkverkeer

Woon-werkverkeer kan meer dan alleen duur zijn; het kan verergerend en stressvol zijn. Het is dan ook niet verrassend dat 60% van de freelancers dol is op het feit dat ze niet te maken hebben met verkeer, drukke bussen of treinen en vertragingen bij hun bureau.

5. Zelfontwikkeling

Het vergt discipline om succesvol te zijn als freelancer, en 39% van degenen die voor zichzelf werken, waarderen de kansen voor zelfontplooiing langs de weg. Natuurlijk kunnen betaalde werknemers hun vaardigheden ook verbeteren, maar de motivatie om dit te doen kan hoger zijn voor mensen van wie het inkomen afhankelijk is van voortdurend beter worden in wat ze doen. Ook zijn freelancers geneigd andere vaardigheden op te nemen die niet direct verband houden met hun respectieve werklijnen. Door bijvoorbeeld freelance te worden, wordt u wellicht beter in tijdbeheer, communicatie en persoonlijke organisatie.