Een duurzaam groendak van aanleg tot onderhoud
5-s-1

Met natuur gevulde daken zult u niet vaak terug zien in de stad. Toch is het enorm in populariteit gestegen en blijkt er steeds meer vraag naar te zijn. Groendaken aanleggen Eindhoven laat u over aan de allround specialisten. Verhoog de levensduur van uw dak en draag bij aan de biodiversiteit. Meer verkoeling in de zomer en meer warmte in de winter. Bepaalde aspecten zorgen er voor dat u kosten zal besparen op langer termijn. De investering in een groendak mag wat kosten maar dit verdient zichzelf terug. Laat u informeren door een specialist over de aanleg en onderhoud van een groendak voor uw pand of woning.

Wat zijn de voordelen van groendaken?
Een groendak kent vooral voordelen voor uw pand. Afhankelijk van de massa verbeterd de geluidsisolatie van uw woning aanzienlijk. Hoe zwaarder de massa, hoe hoger de geluidsreductie. En de onderliggende dakbedekking wordt vrijwel niet blootgesteld aan de weersomstandigheden. De dakconstructie beschikt over een bepaalde warmte-isolatie. Bij een intensief groendak zal de vegetatie en substraat-laag warmte-isolatie uitzienlijk verbeteren in uw woning. Vooral in de zomer zult u merken dat de warmte buiten blijft en de woning verkoeld zal blijven. Naast de voordelen aan uw woning zult u de bebouwde straten voorzien van een flink stuk meer natuur. Deze voordelen zorgen er allemaal voor dat de levensduur wordt verlengd en u er vrijwel geen omkijken naar heeft.

Stappenplan voor het aanleggen van een groendak
Voordat uw groendak wordt aangelegd is het verstandig om uw dak te laten inspecteren. Want is uw huidige dak wel geschikt om de massa van de vegetatie te kunnen houden? Uw dakbedekking dient wortelwerend te zijn om een groendak te kunnen plaatsen. Hierbij wordt een wortelwerende folie geplaatst en een beschermvlies aangebracht. Deze bescherming is er om het water vast te houden. Daar overheen worden drainagematten geplaatst om het overtollige water in op te slaan. Vervolgens zorgt een filtervlies er voor dat de voedingsbodem wordt beschermd. Voorzie de substraat van de juiste voedingsstoffen om uw gewenste vegetatie te laten groeien. De laatste stap is om een vegetatiemat van minimaal 10 soorten beplanting toe te voegen. Denk hierbij aan grassoorten, mos, kruiden, bloemen, planten of zelfs bomen.

Laat uw groendak aanleggen door vakspecialisten!
Draag bij aan de biodiversiteit en laat een groendak maken Eindhoven. Stimuleer leef en werkomgeving en verbeter het klimaat door fijnstof ten CO2 te filteren uit de omgeving. Wilt u weten of deze veilige en duurzame dakafwerking geschikt is voor uw dak? Vraag deskundig advies aan en laat u informeren over alles wat er te weten is over de mogelijkheden tot een groendak. De specialisten helpen u met het vakkundig aanbrengen van een compleet voorzien groen daksysteem.

About