Modafinil voor narcolepsi

Diagnose
Uw arts kan een voorlopige diagnose van narcolepsie stellen op basis van uw overmatige slaperigheid overdag en plotselinge verlies van spiertonus (kataplexie). Na een eerste diagnose kan uw arts u doorverwijzen naar een slaapspecialist voor verder onderzoek.

De formele diagnose kan het overnachten in een slaapcentrum vereisen, waar u een diepgaande analyse van uw slaap door slaapspecialisten ondergaat. De methodes om narcolepsie te diagnostiseren en zijn strengheid te bepalen omvatten:

Slaap geschiedenis. Uw arts zal u om een gedetailleerde slaaphistorie vragen. Een deel van de geschiedenis bestaat uit het invullen van de Epworth Sleepiness Scale, die een reeks korte vragen gebruikt om uw slaperigheidsgraad te meten. U geeft bijvoorbeeld op een genummerde schaal aan hoe groot de kans is dat u in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als u na de lunch gaat zitten, gaat slapen.
Slaap records. Het kan zijn dat u wordt gevraagd om een week of twee een gedetailleerd dagboek bij te houden van uw slaappatroon, zodat uw arts kan vergelijken hoe uw slaappatroon en alertheid zich verhouden.

Vaak zal de dokter u vragen om naast dit slaaplogboek ook een actigraaf te dragen. Dit apparaat heeft de uitstraling van een polshorloge. Het meet perioden van activiteit en rust en geeft indirect aan hoe en wanneer u slaapt.

Polysomnografie. Deze test meet een verscheidenheid van signalen tijdens de slaap met behulp van elektroden geplaatst op uw hoofdhuid. Voor deze test moet u overnachten in een medische instelling. De test meet de elektrische activiteit van uw hersenen (elektro-encefalogram) en hart (elektrocardiogram) en de beweging van uw spieren (elektromyogram) en ogen (elektro-oculogram). Het bewaakt ook uw ademhaling.

Deze tests kunnen artsen ook helpen andere mogelijke oorzaken van uw tekens en symptomen uitsluiten. Andere slaapstoornissen, zoals slaapapneu, kunnen overdag overmatige slaperigheid veroorzaken.

Behandeling
Er is geen behandeling voor narcolepsie, maar de medicijnen en de levensstijlveranderingen kunnen u helpen de symptomen beheren.

Medicijnen
De medicijnen voor narcolepsie omvatten:

Stimulanten. Geneesmiddelen die het centrale zenuwstelsel stimuleren zijn de primaire behandeling om mensen met narcolepsie overdag wakker te laten blijven. Artsen proberen vaak eerst modafinil (Provigil) of armodafinil (Nuvigil) voor narcolepsie omdat het niet zo verslavend is als oudere stimulansen en niet de hoge en lage frequenties produceert die vaak geassocieerd worden met oudere stimulanten. Bijwerkingen van modafinil zijn ongewoon, maar kunnen hoofdpijn, misselijkheid of een droge mond zijn.

Waklert promotie hier!

http://www.modafinil-kopen.nl

About

Categories: Gezondheid