5-S Webgids
Image default
Fotografie

Op zoek naar een trouwfotograaf

Het internet wordt overspoeld door trouwfotografen. Soms weet je als bruidspaar niet meer waar je op moet letten. Hoe zoek je nou de trouwfotograaf die bij jou past? Het is lastg ik weet het. Ik probeer je een beetje op weg te helpen. Ik ben zelf al jaren bruidsfotograaf. Gestart in 2005 in Dordrecht. Maar inmiddels woon ik alweer 9 jaar in Maarssen bij Utrecht.

In google kan je zoeken naar gewoon het woord bruidsfotograaf. Maar dan krijg je enorm veel hits te zien. Je ziet als bruidspaar door het bomen het bos niet meer. Je moet je zochtocht verfijnen. Je kan bijvoorbeeld eerst in je woonplaats zoeken naar fotografen. Maar niet iedereen fotografeerd bruiloften. Zoek in ieder geval een fotograaf die gespecialiseerd is in bruidsfotografie.

Heb je die gevonden in of vlakbij je woonplaats dan bekijk je eerst de website. Als je de fotografie mooi vind en de tarieven acceptabel, maak je pas een afspraak. Je bekijkt de portfolio’s en maakt kennis met de fotograaf. Als dat allemaal naar jullie zin is, boek je de fotograaf. Zo simpel kan het zijn.

<a href="“>

Maar meestal is het niet zo simpel. Ik zei al dat er heel veel bruidsfotografen zijn. De tarieven, stijlen en kwaliteit lopen enorm uiteen. Je kan dus in je zoektocht zeker meenemen om wat reviews te lezen. Maar we gaan eerst even terug naar google. De zoektocht begint immers 9 van de 10 keer daar.

Zoek niet alleen op het woord trouw of bruidsfotograaf, maar hang er een bijvoegelijk naamwoord aan. Dat kan een plaatsnaam zijn, maar je kan bijvoorbeeld ook zoeken op contrastrijke bruidsfotografie. Zo kom je gelijk al wat meer in de stijl die je zoekt. En kijk ook eens op afbeeldingen. Daar zie je gelijk het werk van fotografen die willen scoren op die term.

Zo kom je al een heel stuk verder niet waar. Heb je dan 1 of 2 fotografen uitgezocht waarvan je zegt, ja die stijl spreekt me aan en dat bedrag heb ik er voor over dan maak je een afspraak. Je krijgt dan vanzelf te horen of de trouwdatum nog vrij is of niet.

Tijdens het kennismakingsgesprek laat de fotograaf albums zien en praat hij of zij over zijn werkwijze. Voor jullie is het belangrijk om je wensen door te geven.

Als de klik er is dan weet je dat je goed zit. Waarschijnlijk hoef je dan niet veel langer na te denken. Je weet dat het goed komt en dat het jullie trouwfotograaf is. En die boek je dan. Waarschijnlijk wordt er een aanbetaling gevraagd voor de bruidsreportage. Je krijgt een orderbevestiging en de fotograaf komt keurig op tijd op de afgesproken datum en tijd bij jullie fotograferen. Daarna zal er een mooi trouwalbum voor jullie gemaakt worden.

Een prachtige herinnering aan jullie bruiloft. Corrine Ponsen van Creatieve Fotomissies is een fotograaf die kan vertrouwen. De service en kwaliteit is hoog. En zij maakt echt prachtige bruidsfoto’s. Foto’s waar je nog heel lang van zal genieten. Kortom een echte aanrader om haar als bruidsfotograaf in te huren.

http://www.corrinep.nl