Scheiden op een respectvolle manier met behulp van mediation

Communicatie staat centraal bij respectvol scheiden. Kies voor een specialist op het gebied van mediation, zoals Scheiden doe je samen, om de scheiding rustig en met respect naar elkaar toe te doorlopen. Mediation is een vorm van bemiddeling en zorgt voor goede communicatie. Er wordt naar passende oplossingen gezocht om een (echt)scheiding goed af te handelen. Met name als er kinderen in het spel zijn, is een goede communicatie van essentieel belang. Daarnaast biedt mediation nogal wat voordelen. Het traject verloopt namelijk een stuk sneller dan wanneer u de rechtbank inschakelt en de kosten voor het proces van scheiding worden beperkt. Kortom, er komt een passende oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Scheiden met kinderen: wat is de beste manier om het de kinderen te vertellen?

Het is lastig om de kinderen te vertellen dat er is besloten om te scheiden. Het is van belang om eerlijk te zijn naar uw kinderen toe. Kinderen willen weten waar ze aan toe zijn. Door zaken lang achter te houden voor hen, schaadt dat hun vertrouwen. Het is begrijpelijk dat een gesprek aangaan met uw kind een van de moeilijkste dingen is wanneer u gaat scheiden. Scheiden doe je samen geeft u graag advies dat van toepassing is tijdens het gesprek, maar ook na het gesprek met de kinderen. Vergeet uw kinderen vooral niet zo vaak mogelijk te vertellen dat het scheiden niet hun schuld is.

Begeleiding speciaal voor kinderen wanneer u gaat scheiden

De kogel is door de kerk: u gaat scheiden. U heeft de kinderen het vervelende nieuws verteld. Dit kan een enorme klap zijn. Niet alleen voor u, maar ook voor de kinderen is dit het begin van een nieuw tijdperk. Tijdens een vrijblijvende kennismaking met Scheiden doe je samen kunt u bekijken wat mediation voor u en uw kinderen kan betekenen op het gebied van kinderbegeleiding. Stapsgewijs worden de kinderen door het proces van een echtscheiding geloodst. Maar ook in de periode na de scheiding staat het belang van het kind voorop. De kindercoach heeft veel ervaring omdat zij zelf ook kind is van gescheiden ouders. Op alle vragen wordt antwoord gegeven vanuit de belevingswereld van het kind. De reacties van de kinderen zijn zeer positief.  

About

Categories: Rechten Tags: