5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Schimmel, afgebladerde verf of poreuze muren?

Wist u dat vochtproblemen voorkomen in 20% van de woningen? Vooral in de lager gelegen delen van het huis zoals de kruipruimtes en kelders.  Wanneer de vochtproblemen voor het eerst geconstateerd worden denkt men als eerst aan een lekkage in één van de leidingen. Vaak is dit echter niet het geval, maar is het probleem toe te wijzen aan opstijgend vocht. Dit is grondwater dat in aanraking komt met de keldervloer. Een groot aantal kelders is gebouwd van materiaal dat vocht opneemt en hierdoor kan het opstijgend grondwater doordringen tot een gehele woning. Opstijgend vocht brengt grote gevolgen met zich mee van schimmel tot afbladderende verf en poreuze muren. Het is daarom verstandig om tijdig contact op te nemen met een ervaren vochtbestrijder. Een vochtbestrijding specialist kan er voor zorgen dat opstijgend vocht definitief uit de woning verdwijnt.

Vertrouw op een vochtbestrijding specialist

Als u last heeft van vochtproblemen loopt u het risico dat de waarde van uw huis zal dalen. Als u deze problemen laat oplossen door een vochtbestrijding bedrijf voorkomt u deze problemen. Het impregneren van de keldervloer en de muren van de woning zorgt er voor dat deze geheel vochtwerend worden gemaakt. Er wordt een vochtwerende laag aangebracht die het vocht tegen zal houden in plaats van dat deze opgenomen wordt. Er zijn verschillende vormen van vochtbestrijding mogelijk. Er zijn verschillende methoden waarmee uw vochtbestrijding problemen verholpen kunnen worden. De methode is afhankelijk van het type probleem en van de locatie hiervan binnen uw woning. In ruim 20% van de woningen in het land heeft regelmatig last van vochtproblemen. In de meeste gevallen gaat het om opstijgend vocht of een lekkage in de kelder of kruipruimte. Omdat veel mensen het vochtprobleem enkel toewijden aan een lek wordt vaak de loodgieter ingeschakeld om het vocht uit de kelder of muren te verwijderen. Om het probleem op lange termijn op te lossen is het aan te raden om een ervaren vochtbestrijder aan te nemen. Door bijvoorbeeld uw kelder te dichten of door de muren te impregneren kan de vochtbestrijder er voor zorgen dat de vochtproblemen zich niet meer zullen voordoen.

Maak gebruik van vergelijkingssites

Bij enkele kluswinkels in het land en op internet zijn er verschillende producten verkrijgbaar die problemen als opstijgend vocht tegengaan. Vaak zijn dit echter producten die maar voor een tijdelijke oplossing zorgen. Het aanbrengen van kelderdichting is bijvoorbeeld niet te vervangen door een doe-het-zelf product. Door een vochtbestrijding bedrijf aan te nemen behoort opstijgend vocht in de kelder en in de muren definitief tot het verleden. Omdat er verschillende vochtbestrijding methoden worden gehanteerd is het niet ongewoon dat prijzen van vochtbestrijders er van elkaar verschillen. Het is dus zeer verstandig om meerdere offertes aan te vragen. In veel gevallen kan hierdoor tot 40% op de prijs worden bespaard. Een makkelijke manier om meerdere vochtbestrijding offertes te ontvangen is door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Deze sites kunnen ervoor zorgen dat  u soms tot wel 5 offertes kunt vergelijken van lokale vochtbestrijders.

http://www.vochtbestrijding-wijzer.be/