5-S Webgids
Woning en Tuin

Stappenplan voor een trapontwerp

Ben jij een ware doe-het-zelf klusser en vind jij het tijd voor een traprenovatie? Dan kun je vanaf nu bij Lamiwood je eigen trap ontwerpen volgens het onderstaande trappenstappenplan.

In de eerste instantie gaat het bij een traprenovatie natuurlijk over jouw wensen en voorkeuren voor de trap. Stap één is dus het kiezen van de kleur en vorm van de trap, zodat deze perfect past bij het interieur.

Aangekomen bij stap twee, is het de bedoeling om de afmetingen te bepalen. Meet de hoogte van vloer tot vloer op en zorg ervoor dat je de breedte en lengte van het trapgat meeneemt. Op die manier past de trap straks perfect in huis.

Vervolgens ga je nadenken over de samenstelling. Wat voor trapleuning zou je graag willen en hoe moeten de balusters van de Balustrade eruit zien? Vergeet hierbij niet praktische kant in acht te nemen. Hoewel het ontwerp er mooi uit kan zien, moet de trap wel fijn lopen, want je moet er elke dag gebruik van maken.

Nu je bij stap vier aangekomen bent, ga je de trap visualiseren op de computer. Als een echte vakman ontwerp je de trap digitaal, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen een spiltrap en een standaardtrap. Wie weet, word jij een echte trapspecialist.

Ziet de trap er helemaal naar wens uit? Dan is het wachten geblazen, want binnen tien dagen zorgen wij ervoor dat jouw trap op maat geleverd kan worden. Nog even en dan kun jij jouw zelfontworpen trap bewonderen!

Zodra de trap bij jou thuis bezorgd is, kun je beginnen met het monteren van de trap. Reken voor de installatie tenminste één dag, want het is een flinke klus. Bij de trap wordt ook een handige instructiehandleiding en DVD geleverd, zodat je er niet alleen voor staat bij de installatie.

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Taxatie huis bij taxatieveilingen.nl

Brand in opslagruimte Rotterdam

Opstellen van een interieuradvies in Veenendaal