5-S Webgids
Bedrijven

Verschillende soorten schroeven

Schroeven worden steeds populairder. De nieuwe generatie van schroefboormachines hebben hiervoor gezorgd. Dit is niet gek want met deze nieuwe schroefboormachines boor je zou een schroef in ieder materiaal. Als je hout met elkaar wilt verbinden is dit ideaal. En schroeven zijn dan beter dan spijkers, want spijkers krijg je er niet zo makkelijk uit. Er bestaan veel verschillende soorten schroeven. Je hebt veel maten en diktes en verschillende koppen die erop zitten. Je kunt ze allemaal weer voor andere doeleinden gebruiken. Iedere schroef heeft zijn eigen functie. Als je schroeven gaat kopen dan moet je wel even verdiepen wat voor schroef je nodig hebt. Je hebt kruiskoppen maar ook gleufkoppen. Gleufkoppen gaan sneller kapot dan kruiskoppen. Je kunt beter een schroevendraaier gebruiken die het beste past bij de kop. Als je in stug of hard materiaal gaat boren dan kun je van tevoren ook een klein gaatje maken. Dan zorg je ervoor dat je schroef er wat makkelijker in gaat. Het kan namelijk weleens voorkomen dat je schroefkop afbreekt en dit wil je niet meemaken.

Er bestaan houtschroeven, metaalschroeven en spaanplaatschroeven. Je kunt bij houtschroeven kiezen om de kop te laten verdwijnen in het hout of hem zichtbaar te laten. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. Bij spaanplaatschroeven werken lekker snel omdat ze een scherp schroefdraad hebben. Ze snijden heel gemakkelijk door het materiaal heen. Metaalschroeven lijken heel erg op bouten en je kunt er ook een moer opdraaien. De schroefkoppen van metaalschroeven lijken wel weer anders.

Je hebt ook nog zelfborende schroeven. Een zelfborende schroef is heel erg handig als je gipsplaten direct op een stalen constructie wilt vastzetten. Je hoeft niks voor te boren omdat op een de schroefpunt een boorkopje zit. Het werkt dus erg handig en snel. Voor goede schroeven kun je op internet lezen naar ervaringen of naar een gespecialiseerde winkel gaan voor advies.

http://www.moerenbout.nl

Gerelateerde artikelen

Als u niet te veel wilt uitgeven aan een elektrisch toestel

Zonnepanelen nog rendabel

Kwalitatieve interieurfotografie