Vliesgevels zijn aan een flinke opmars bezig

Soms kan bouwen best verwarrend zijn. Waarom? Omdat er heel vaak verschillende woorden zijn die hetzelfde betekenen. Zo zijn een vliesgevel, glasgevel en gordijngevel eigenlijk hetzelfde. Het gaat om een niet-dragende gevel die in 90% van de gevallen is opgebouwd uit glas en aluminium. Je moet er maar aan uit kunnen …

Toch schrikt het mensen niet af om voor een vliesgevel te kiezen voor hun woning. De voorbije jaren won de glasgevel immers stevig aan populariteit. Waar deze gevels vroeger enkel gebruikt werden voor kantoorgebouwen is nu ook de particulier overstag gegaan.

Twee soorten vliesgevels

Overweeg ook jij een vliesgevel, dan is het belangrijk om weten dat er twee soorten vliesgevels zijn. Zuivere en niet-zuivere gevels. Het verschil is dat de eerste geen binnenspouwblad heeft en los staat van het gebouw, de tweede heeft dit wel. Je kunt het vergelijken met een schild om het gebouw. Klinkt dit voor jou allemaal al te technisch in de oren, weet dan dat je met je vragen steeds bij Peeters nv terecht kan. Dit bedrijf is al jaren gespecialiseerd in het plaatsen van vliesgevels en neemt de volledige plaatsing en coördinatie van je over. Vind je een vliesgevel mooi en zie je dit type gevel perfect passen bij jouw woonst, dan kunnen zij het ongetwijfeld realiseren.

De vele voordelen van een vliesgevel

Een vliesgevel heeft immers aardig wat voordelen. Omdat er met lichte materialen wordt gewerkt blijft de kostprijs meestal binnen de perken. Weet dat je bij Peeter nv steeds een vrijblijvende offerte kunt aanvragen. Omdat bij vliesgevels meestal gewerkt wordt met glas, valt er ook veel natuurlijk licht binnen. Dit geeft een ruim gevoel. Omdat er heel wat kleuren mogelijk zijn kun je er qua stijl en inrichting alle kanten mee uit. We zien gordijngevels dan ook veelvuldig opduiken bij moderne woningen met karakter.

Aandachtspunten van een vliesgevel

Er zijn echter ook enkele aandachtspunten. Zo vergt een glasgevel best wel wat onderhoud. Om de 10 jaar moet de kit sowieso vervangen worden. Ook de glazenwasser gaat aan jou waarschijnlijk een goede klant hebben. De installatie en plaatsing van een vliesgevel neemt aardig wat tijd in beslag. Daarom is het belangrijk om met een vakkundige partij te werken die je een duidelijk offerte opmaken en je goed informeren wat er allemaal bij komt kijken.

Vraag een offerte aan voor je gordijngevel

Of je nu een nieuwbouwproject aanvat of voor een stevige renovatie staat, een glasgevel is in principe altijd een optie. Informeer je goed en bekijk zeker enkele realisaties voor je met een partij in zee gaat. Zeker wanneer je gevel toe is aan renovatie is een vliesgevel het overwegen waard. Bespreek vandaag nog de mogelijkheden met de specialisten van Peeters nv en vraag een offerte voor je gordijngevel aan.

https://www.peeters.com/gordijngevel-vliesgevel

About