5-S Webgids
Energie

Welke zijn de beste elektrische boilers?

Welke zijn de beste elektrische boilers?

Het aanbod aan elektrische boilers wordt steeds groter en dat is niet verwonderlijk. Op het moment wordt men zich steeds bewuster van het feit dat elektrische boilers niet alleen goedkoper, veiliger en duurzamer zijn dan gas ketels, elektrische boilers zijn heel eenvoudig zelf te installeren en zijn er in alle soorten en maten. Daarom de vraag; welke elektrische boilers zijn nu de beste?

De DAT-Aparici Eficiente Plus elektrische boiler zou wel eens precies de boiler kunnen zijn die aan alle eisen voldoet.

Deze vernieuwde en super energiezuinige boiler lijkt in veel opzichten op zijn voorganger, de DAT-Aparici Eficiente, maar heeft een aantal punten die deze boiler tot een unieke maakt en is zeker een van de beste in zijn soort en prijsklasse.

 

 

Al meer dan 75 jaar vooruitstrevend 

Het in Spanje gevestigde bedrijf Nofer- Aparici maakt inmiddels al meer dan 75 jaar elektrische boilers. Hun opgedane kennis is ruimschoots genoeg om innovatieve en energiezuinige elektrische boilers te maken. Voor nu maar zeker ook voor de toekomst. Zo is de DAT-Aparici Eficiente Plus ontstaan, hierbij hebben ze hun design kwaliteiten laten verenigen met hun brede kennis op het gebied van boilers.

 

Alle PLUS punten op een rij…

De DAT-Aparici Eficiente was al een zeer fraaie en compacte designboiler, uitgerust met 2 cilindrische tanks, 2 aparte verwarmingselementen en met de ECO controller gaat de PLUS nog 2 belangrijke stappen verder. 

 

De DAT-Aparci Eficiente Plus punten:

• Compact design

• 2 cilindrische tanks voor een snellere opwarming

• Uitmuntende isolatie

• Smart ECO Controller

• Droge weerstanden (de elementen komen hier niet direct in contact met het water)

• 2 elektronische anodes

 

– Droge weerstand

De elektrische boiler Eficiente Plus bezit 2 droge weerstanden. Dit houdt in dat de verwarmingselementen niet direct in contact komen met het water in de boiler. De elementen worden beschermd door een omhulsel. Zo zal kalk geen kans krijgen om te hechten aan de elementen.
Minder kalkafzetting = minder energieverbruik!

 

– Elektronische anodes

Verder is deze boiler uitgerust met een uniek onderdeel, en in dit geval zelfs 2; elektronische anodes. Een doorsnee magnesiumanode die de glas emaille binnenketel moet beschermen moet iedere 2 jaar vervangen worden. Elektronische anodes gaan tot wel 3 á 4 x langer mee dan de standaard magnesium anodes! Minder vaak een anode vervangen betekent minder onderhoud. 

Daarom dus de Plus!

Minder kalkafzetting in de boiler, super energiezuinig, minder onderhoud, dat maakt deze boiler van puur goud!

Te koop via de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/

Gerelateerde artikelen

Kleine windmolens en de voordelen die het met zich meebrengt

Een elektrische kachel, een duurzame en veilige keuze.

Waarom investeren in zonnepanelen?