5-S Webgids
Image default
Management

Zelf verhuizen?

Nederlanders verhuizen vrij vaak in hun leven. Zij doen dit gemiddeld zo’n zeven keer. Veel van deze verhuizing doet men zelf. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Zeker als u voor de eerste keer verhuist kunnen er problemen voorkomen. Om deze problemen uit te weg te gaan wordt er door 10% van de mensen die verhuizen binnen Nederland gekozen voor een verhuisbedrijf. Men huurt vaak een verhuisbedrijf in wanneer zij verhuizen van een hoge verdieping. Omdat alles via de trap of het raam moet nemen ze hier een specialist aan omdat er ongelukken kunnen gebeuren wanneer dit niet goed wordt gedaan.Ook de afstand kan een factor zijn. Wanneer u verhuist naar een woning die binnen of dichtbij uw huidige woonplaats is is het vaak makkelijk om de verhuizing zelf te doen. Hoe verder u verhuist des te moeilijker een verhuizing vaak is. Indien u er voor zorgt dat alles op de juiste manier is ingepakt kunt u deze gemakkelijk inladen zonder ruimte te verspillen. Als u een verhuisbedrijf inschakelt is het vaak zo dat ze uw gehele inboedel in één rit kunnen verhuizen.

Wat zijn de kosten?

Om zo veel mogelijk te besparen raden wij aan om ze veel mogelijk van de verhuizing voor uw eigen rekening te nemen. Verhuisbedrijven vragen er vrij veel voor als zij ook voor u moeten inpakken. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Het aannemen van een verhuisbedrijf is niet goedkoop. De gemiddelde kosten voor een verhuizing liggen rond de duizend euro. Er wordt voor die prijs verwacht dat u een gedeelte zelf voor uw rekening neemt. Vergelijk daarom eerst verhuisbedrijven bij u in de buurt voordat u een keus maakt. Uit onderzoek is gebleken dat de prijzen van verhuisbedrijven fors van elkaar kunnen verschillen. In sommige gevallen kunt u zelfs een paar honderd euro beparen. Online zijn er meerdere websites waar u de mogelijkheid heeft om achter de kosten te komen. Met een enkele aanvraag kunt u vrijblijvend meerdere offertes ontvangen.

Verzekering  

Een inboedelverzekering meestal niet de kosten voor eventuele beschadingen. Dit komt omdat uw inboedel alleen verzekerd is binnen uw woonadres. Het moment dat uw inboedel uw woonadres verlaat valt deze niet meer onder de inboedelverzekering. Mocht het zijn dat u een verhuisbedrijf inschakelt dan nemen zij de verantwoordelijkheid voor uw inboedel en bent u verzekerd. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

http://www.verhuizen-wijzer.be/limburg-belgie/aalst/