5-S Webgids
Auto’s en Motoren

De autoverzekering vergelijken, wat moet je zeker weten?

Het afsluiten van een geschikte autoverzekering is een absolute must voor iedereen. Je hebt daarbij de keuze tussen een aantal verschillende mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor gewone, verplichte WA-verzekering, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een autoverzekering die wat uitgebreidere dekkingen aanbiedt. In het bijzonder wanneer je voor de eerste keer een dergelijke verzekering gaat afsluiten zal je er rekening mee willen houden dat je een vergelijking uit zal willen voeren. Wil jij ook de autoverzekering vergelijken? Dan is het zeker interessant om je even grondig verder te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Waarom de autoverzekering vergelijken?

De autoverzekering vergelijken voordat je tot het afsluiten overgaat is interessant omdat je eigenlijk alleen maar op deze manier een echt goed zicht krijgt van de diverse autoverzekeringen die op de markt worden aangeboden. Dan hebben we het ook niet alleen maar over de soorten autoverzekeringen, maar tevens ook over de prijzen die daarvoor in rekening worden gebracht. Het uitvoeren van een eenvoudige vergelijking zorgt er dan ook in de praktijk niet alleen voor dat je de beste verzekering voor een auto kan afsluiten, bovendien zal je ook altijd kunnen rekenen op een lekker interessant en voordelig prijskaartje. 

Hoe kan je, je toekomstige autoverzekering vergelijken?

Een autoverzekering vergelijken is niet mogelijk op slechts één enkele manier. We maken hiervoor dan ook een onderscheid tussen twee verschillende opties. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een vergelijking uit te voeren op de website van een bepaalde verzekeraar. Dat vinden veel mensen in de praktijk best fijn omwille van het feit dat ze op die manier de vergelijking uit kunnen voeren bij een voor hen betrouwbare partij en vooral bekende partij. Dat is op zich best logisch, maar toch wordt deze manier van een autoverzekering vergelijken door het merendeel van de experten afgedaan als helemaal niet interessant. Dat als gevolg van het subjectieve karakter. 

Een veel interessante manier om een vergelijking uit te voeren is dan ook gebruik maken van een objectieve vergelijkingssite. Voor een dergelijke website geldt namelijk dat ze zich heeft gespecialiseerd in het vergelijken van zoveel mogelijk verschillende autoverzekeringen bij een zo groot mogelijk aantal verschillende verzekeraars op de markt. Door een dergelijke vergelijking uit te voeren zal je dan ook tot de vaststelling komen dat het vinden van de voor jou interessantste verzekering voor je auto helemaal niet zo’n groot probleem hoeft te zijn, wel integendeel. 

Wat moet je weten voor het vergelijken van autoverzekering?

Het spreekt voor zich dat er je bij een autoverzekering vergelijken tal van verschillende vragen gesteld zullen worden. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om op voorhand even al een aantal antwoorden op deze vragen voor jezelf op een rijtje te zetten. Denk hierbij dan bijvoorbeeld concreet aan de mogelijke persoonlijke voorkeuren waarover je beschikt voor het afsluiten van een dergelijke verzekering. Wil je bijvoorbeeld graag kunnen rekenen op een zo laag mogelijke verzekeringspremie of is het voor jou vooral van belang om zo optimaal mogelijk verzekerd te zijn? Op basis van deze voorkeur kan je alvast een interessante vergelijking uitvoeren. 

Bovenstaande voorkeuren die je voor jezelf op een rijtje dient te zetten zijn uiteraard niet alles. Daarnaast zal je namelijk eveneens kunnen vaststellen dat je, je bewust dient te zijn van de specificaties waar je voertuig over dient te beschikken. Wat deze specificaties betreft kan je bijvoorbeeld denken aan het vermogen van je voertuig. Niet zelden is dat iets wat je moet invoeren bij het uitvoeren van een vergelijking omdat deze de verzekeringspremie best kan beïnvloeden. Let bovendien ook altijd goed op het verschil tussen enerzijds een cabrio en anderzijds een coupé. 

Nog meer besparen op de kostprijs van je autoverzekering? 

Een autoverzekering vergelijken vormt in ieder geval in de praktijk een uitstekende manier om de kosten te drukken waar je mee wordt geconfronteerd bij het afsluiten van een autoverzekering. Het is echter uiteraard helemaal niet zo dat dit de enige manier is om deze prijs te drukken, integendeel. Naast deze mogelijkheid zijn er dan ook nog heel wat andere bespaartips terug te vinden op de markt die eveneens het overwegen meer dan waard zijn. Ben jij benieuwd om welke tips het daarbij precies gaat? Dan is het zeker interessant om verder te blijven lezen. 

1.) Het eigen risico verlagen is altijd een interessante keuze

Buiten je autoverzekering vergelijken is het meer dan raadzaam om even de nodige aandacht te schenken aan het zogenaamde eigen risico. Voor het merendeel van de verzekeringen die je op de markt af kan sluiten geldt dat er sprake bij is van een bepaald eigen risico. Deze vertegenwoordigt het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer er zich een schadegeval voordoet. Doorgaans wordt deze standaard bepaald door de verzekeraar en kiezen heel wat verzekeringnemers ervoor om deze gewoon standaard te laten. Dat kan echter in de praktijk niet de beste keuze zijn. 

Net zoals geldt voor een autoverzekering vergelijken loont het ook zeker de moeite om even wat tijd te voorzien voor wat het bestuderen van het eigen risico betreft. Door je hier even grondig in te verdiepen zal je tot de vaststelling komen wat voor een eigen risico voor jou nu het meest interessant is. In ieder geval kan je de kosten van je verzekering op deze manier zeer mooi drukken.

2.) Controleer goed de eventuele extra dekkingen die zijn inbegrepen

Tijdens een autoverzekering vergelijken zal het ook direct duidelijk worden welke extra dekkingen er in de verzekering die je wenst af te sluiten zijn inbegrepen. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om een extra verzekering voor de bestuurder, maar ook voor bijvoorbeeld de andere inzittenden van het voertuig. Het spreekt voor zich dat zo’n aanvullende verzekeringen altijd een extra dekking en dus meer zekerheid realiseren, maar daar staat tegenover dat er ook extra kosten aan verbonden zijn. Wil jij graag deze extra kosten voorkomen zodat je kan rekenen op een echt zo goedkoop mogelijke verzekering voor je auto? Dan is het mogelijks interessant om deze aanvullende dekkingen niet af te sluiten. Hoe dan ook, is dit zeker een belangrijk punt om bij het uitvoeren van een vergelijking tussen de verschillende autoverzekeringen bij Alpina, rekening mee te houden.