5-S Webgids
Meubels

De stappen die u niet mag overslaan om een eetkamer met stijl in te richten

De stappen die u niet mag overslaan om een eetkamer met stijl in te richten

De juiste betaalbare design tafel, stoelen en lamp zijn de sleutel tot het geven van stijl aan de eetkamer, een ruimte met een uitgesproken functioneel karakter. Sla deze stappen niet over bij het inrichten ervan. Het is misschien niet de meest gebruikte plaats in huis, althans niet dagelijks, maar het is van essentieel belang dat de eetkamer is geconditioneerd om goed te kunnen dienen wanneer dat nodig is. Aan de andere kant hoeft het functionele karakter niet in strijd te zijn met de wens om een moderne en stijlvolle ruimte te hebben die persoonlijkheid uitstraalt. In ieder geval is het van groot belang dat bij de inrichting rekening wordt gehouden met twee aspecten, zoals het gebruik dat men ervan gaat maken en de specifieke omstandigheden van de bewoners.

Zo kan een weinig gebruikte eetkamer worden ingericht met meer delicate afwerkingen en stoffen. Tegelijkertijd zal een dagelijkse eetkamer meer resistente en gemakkelijk te onderhouden materialen op prijs stellen, vooral als er kinderen in huis zijn. Wat de stoelen betreft, als het iets specifieks is, kunt u inzetten op het ontwerp, maar als het ook gebruikt gaat worden als een werkruimte waarin veel tijd wordt doorgebracht, moeten ze comfortabel zijn.

Het kiezen van een geschikte en mooie eettafel

Een moderne eetkamer is onvolledig zonder een tafel en stoelen. Om comfortabel te zijn en de verplaatsing te vergemakkelijken, moet rekening worden gehouden met zowel de afstand tussen hen onderling als met die welke nodig is met de rest van het meubilair. Wat de vorm betreft, zijn er verschillende mogelijkheden: vierkant, rechthoekig, ovaal en rond. Alles zal afhangen van de ruimte en het aantal verwachte gasten. Wat de materialen betreft, zijn glas, hout of marmer praktische opties die aan stijl zullen winnen als ze worden gecombineerd met stoelen van verschillende materialen.

Kies voor een ronde tafel

De keuze van dit type tafel is perfect zowel voor kleine ruimtes als om een overdaad aan rechte lijnen tegen te gaan, die de eetkamer tot een wat stijve plaats zouden kunnen maken, terwijl in werkelijkheid het tegenovergestelde wordt nagestreefd. De keuze voor donker glas garandeert de doorgang van het licht, maar zorgt voor een meer geraffineerde stijl. Glas en hout gaan perfect samen en voegen warmte en moderniteit toe.

De juiste lamp kiezen

Details hebben de kracht om de stijl van een kamer op de meest eenvoudige en effectieve manier te veranderen. Als in deze moderne eetkamer een lamp van natuurlijke vezels of een witte globe was gebruikt, zou het effect heel anders zijn. Deze lamp, met verschillende hoogtes en visueel lichter dan andere opties, compenseert buitengewoon goed de robuustheid van het houten meubilair. In elk geval is het essentieel om de lamp op de ideale hoogte te centreren en te controleren of het licht begeleidt zonder te verblinden.

 

Zorg voor ondersteunend meubilair

De eetkamer is in wezen een praktische en functionele ruimte. Daarom hebt u hulpmeubelen nodig waarin serviesgoed, bestek en zelfs tafelkleden worden gerangschikt. Een barokke buffetkast, een antieke kast of eenvoudige planken zijn enkele opties om te overwegen bij de inrichting. Op deze laatste kunt u spannende stukken van verschillende oorsprong en stijl laten zien, zoals kleine beeldhouwwerken of handgemaakte voorwerpen die het decor verrijken.

Een tapijt met persoonlijkheid leggen

Door de lijnen en materialen die in het ontwerp zijn gebruikt, kan de moderne eetkamer soms koud of eentonig overkomen. Een kleurrijk tapijt of een tapijt met een creatief patroon geeft de eetkamer warmte en karakter. Bovendien is het de beste optie om het een identiteit te geven als het ruimte deelt met de keuken, zoals gebruikelijk is.

Waar je ook naar op zoek bent. Koop je betaalbare design meubelen bij Sumato.

 

https://www.sumato.nl/

Gerelateerde artikelen

De uitstraling van exclusief meubilair

Een wooninterieur zoals in de magazine

Pallethout klaarmaken voor gebruik