5-S Webgids
Image default
Sport

De start van de Belgische Jupiler Pro League

De Jupiler Pro League is vanavond. van start gegaan. Lokeren en club Brugge mochten de spits afbuiten in de competitie. Het was nog niet de meest spannende wedstrijd, aangezien Club Brugge over Lokeren is heengewalst met een 0-4 overwinning. Na een halfuur leek het al gespeeld, toen Club Brugge een voorsprong van 0-3 had. Lokeren speelde als het ware in slaapstand, terwijl Club Brugge vol motivatie het spel speelde. 

Een valse start in Lokeren

De eerste wedstrijd is soms nog wel de meest belangrijke. Als club wil je dan uitstralen hoe je je hebt voorbereid en wat je wil gaan waarmaken. Wellicht had iemand dit aan Lokeren moeten melden voor de aftrap. Zeker als het een thuiswedstrijd is. Zo wisselvallig als Brugge de afgelopen speelde, zo dominant waren ze vandaag op de Daknam. De ploeg van coach Kristinsson was onzichtbaar en werd al na vijf minuten speeltijd op een 0-1 achterstand gezet. Na een ruime kwartier dominantie prikte Club Brugge de tweede van de avond er alweer in, gescoord door Dennis Bonaventure. De flankspeler ontglipte buitenspel en stak de bal onder Verhul binnen. De Nigeriaan had duidelijk geen intenties om het rustig aan te doen vanavond, want na een halfuur maakte hij het derde doelpunt van de wedstrijnd. Er hing een afstraffing voor Lokeren in de lucht, maar in de 32e minuut kreeg Palacios van Club Brugge rood, wat weer een klein beetje hoop gaf aan de thuisploeg. Na de rust begon Lokeren met wat emer initiatief, echter maakte invaller Miric na tien minuten spelen een eigen goal en was het 0-4 voor Club Brugge. Lokeren bleef zoeken naar puntje nog om erin te prikken, maar het werd ze niet gegund. Het eindsignaal werd gefloten en de wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor Club Brugge.

Het overige programma

Het programma eindigd hier niet. Vanavond krijgen we nog de voglende wedstrijden: Eupen – Waregem, Genk – Waasland Beveren en Charleroi – Kortrijk. Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe de eerste speeldag eruit zal zien, voor wie gaat u juichen? Met dit weer hopen wij dat u in ieder thuis droog op de bank in uw voetbalshirt zit te kijken.