5-S Webgids
Image default
Bedrijven

De verschillende pakketdiensten.

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waarmee je je pakket kan laten versturen. Tegen verschillende prijzen kun je pakketten laten versturen. Een pakket versturen via post NL is wel het meest voorkomend, maar er zijn ook nog een hoop andere bedrijven waarmee je het pakket kan verzenden.

DHL is hier een voorbeeld van. DHL is oorspronkelijk een dochteronderneming van het Deutsche post DHL bedrijf. Het was in het begin voornamelijk actief als een koeriersbedrijf. Maar pakket verzenden werd later ook toegevoegd bij de diensten die ze leverde. Later kwam er ook nog contractlogistiek bij. In 1969 werd het bedrijf opgericht door Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robery Lynn. Vandaag ook de naam DHL, naar de achternamen van iedere oprichter. In 1999 werd het overgenomen van het Nederlands Van Gend en Loos. Dit werd samen met Selektvracht overgenomen door Deutsche Post. Naast de auto’s heeft DL ook nog enkele vliegtuigen die vrachtversies vliegt van de Boeing 757 en de Airbus A300. Het heeft een thuisbasis op vluchthaven van Leipzig.

Een andere pakket dienst leverancier is DPD. DPD staat voor Dynamic parcel distribution. Het is een internationaal netwerk van franchises van pakketvervoerders. De meeste vestigingen liggen in Europa. Maar in samenwerking met andere depots zijn er ook enkele in andere werelddelen. Jaarlijks worden er ruim 500 miljoen pakketten gebracht naar wereldwijde bestemmingen. Het heeft ongeveer 22 duizend medewerkers wereldwijd. Logistieke depots zijn terug te vinden in Rotterdam, Etten-Leur, Rijssen, Meppel, Veenendaal, Tynaarrlo en Amsterdam. Het is in 1979 opgericht door 18 verschillende grote transportondernemers. Het was de eerste in Duitsland die een private dienstverlener werd op het gebied van pakketten, maar ook poststukken. Het is slechts een kleine speler met een marktaandeel van ongeveer 6,5%. TNT en DHL blijven toch de grootste spelers op het gebied van de verschillende diensten met betrekking tot post en pakketten.

http://www.cheapcargo.com