5-S Webgids
Zakelijk

De waarde van een zakelijke hypotheek

Heb je wel eens gelezen over een zakelijke hypotheek? De meeste ondernemers waarschijnlijk wel aangezien je door middel van het afsluiten van een zakelijke hypotheek een pand kan kopen dat jij graag zou willen hebben voor jouw onderneming. De waarde van een zakelijke hypotheek is groot aangezien je door middel van de zakelijke hypotheek ervoor kan zorgen dat je meer kans hebt op het maken van winst als ondernemer. Immers heb je door het pand een vaste locatie gevonden waar jij de verschillende producten die je als ondernemer hebt kan verkopen. 

De constructie van een zakelijke hypotheek
De constructie van een zakelijke hypotheek bestaat uit een overeenkomst waarbij jij het geleende bedrag zal terugbetalen over een bepaalde termijn. Het bedrag dat jij per jaar minimaal moet terugbetalen wordt vastgelegd en verder zal je gedurende het betalen van de lening tevens rente moeten betalen. De rente voor jouw lening kan vrij hoog zijn afhankelijk van het contract dat je hebt afgesloten. De kredietverstrekker is uiteindelijk gericht op het maken van winst waardoor de verstrekker van de lening de overtuiging moet hebben dat jij als ondernemer in staat zal zijn om geld terug te betalen. 

Het terugbetalen van de lening
Het terugbetalen van de lening die je hebt afgesloten is voor vele ondernemers een uitdaging. Uiteraard geldt dat het makkelijk is om de lening af te sluiten indien je veel winst maakt. Zorg er dus voor dat je niet zomaar een contract afsluit zonder dat je een goed plan hebt bedacht en ervoor kan zorgen dat je het geld weer terug kan betalen. Indien je als ondernemer een gat in de markt hebt gevonden dan is de kans op het krijgen van een lening en het terugbetalen van de lening groter. Het terugbetalen van de lening kan je vervolgens in termijnen doen. 

Geld lenen  
Wellicht dat je de lening die je hebt afgesloten niet terug kan betalen zonder dat er sprake is van andere geldbronnen. Indien je meer geld nodig hebt dan kan je nog een andere lening afsluiten bij een andere instantie. Zo kan je een lening afsluiten om zo jouw lening af te betalen. Deze constructie is alleen verstandig indien de nieuwe lening die je afsluit minder rente vraagt dan de huidige lening die je hebt. Indien dit het geval is dan voorkom je dat er veel geld verloren gaat.

Onderzoeken en vergelijken
Voorafgaand aan het afsluiten van een contract is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden die je hebt. Je kan namelijk verschillende kredietverstrekkers vinden. Daarnaast kan je een indicatie bereken van het geld dat jij bij een lening kan krijgen. Het is een indicatie waarbij geldt dat het berekenen van het exacte bedrag vaak niet mogelijk is. Door een goed overzicht te krijgen van de verschillende opties die je hebt en deze vervolgens te vergelijken met elkaar kan je uiteindelijk tot de beste kredietverstrekker voor jou komen. Ten slotte is het verstandig om in gesprek te gaan met verschillende kredietverstrekkers voordat je een contract afsluit. 

Bron: FinaForte.nl

Gerelateerde artikelen

Een ZZP Administratiebureau: onmisbaar voor iedere ZZP’er

Eindbeoordeling Crypto Masterclass

Dozen op maat