5-S Webgids
Image default
Financieel

Geld investeren in je huis

Mocht je soms geld over hebben weet je soms niet gelijk wat je er nou het beste mee kunt doen. Een goed idee kan zijn om het extra geld in je huis te investeren zodat de waarde van je huis zal stijgen. Je kunt er dan voor kiezen om wat aan het dak van je huis te laten doen. Er zijn veel verschillende alternatieven in plaats van simpele dakpannen waar je in zou kunnen investeren. Een goed alternatief in plaats van dakpannen zou een rieten dak kunnen zijn.

Allereerst zijn rieten daken goed om in te investeren omdat ze het huis veel beter isoleren dan een dak van dakpannen. In de winter blijft de warmte veel beter in je huis hangen waardoor je dus kunt besparen op de stookkosten. In de zomer blijft het dan ook weer koeler in je huis wat het natuurlijk een stuk aangenamer maakt binnenshuis.

Een rieten dak zorgt ook voor een huis dat er een stuk sfeervoller uitziet. Een rieten dak kleurt over het algemeen lichter wanneer de zon erop schijnt en weer donkerder wanneer het nat wordt door de regen. Wat ook erg belangrijk is aan een rieten dak is dat bijna alle rietsoorten gewoon door de natuur af te breken zijn waardoor het dus een stuk milieuvriendelijker is dan bijvoorbeeld dakpannen.

Wat wel nadelig is van een rieten is dat het een stuk prijziger is in de aanschaf en in de onderhoud ervan. Het kost ongeveer twee keer zoveel om te plaatsen. De totale kosten zullen natuurlijk afhankelijk zijn van de levensduur van het dak. Het is daarom erg moeilijk om te voorspellen.

Over het algemeen gaat een rieten dak tussen de vijfentwintig en vijftig jaar mee. Dit hangt er ook vanaf of je een goed rietdekkersbedrijf hebt die het naar behoren onderhoudt. Zorg deze daarom altijd zorgvuldig uit. Het kan handig zijn om online goed research te doen en mensen naar hun mening te vragen die er ervaring mee hebben.

 

https://www.rietwerk.nl/