5-S Webgids
Bedrijven

Genieten van Goes

In onze mooie Zeeland ligt het mooie stadje Goes. Zo’n 28.770 inwoners (2021, CBS) verblijven in dit stadje op het schiereiland Zuid-Beveland. De stad Goes is onderdeel van gemeente Goes, dat 38.819 (1 juli 2021, CBS) inwoners telt. Zoals te verwachten, is daarbij de stad Goes ook meteen de hoofdplaats van gemeente Goes.

Gezelligheid in Goes

In Goes kun je prima winkelen. Er zijn diverse winkels en twee keer per week is er een gezellige weekmarkt met veel verschillende kraampjes. Daarbij is het bij Goes bijzonder winkelen. Veel winkels zitten namelijk in historische gebouwen. Dat zorgt voor een geheel eigen sfeer, zodat je zeker weet: ik ben in Goes. Goes is dan ook populair er zijn dan ook veel mensen, die een huis willen huren in Goes.

Bezienswaardigheden in Goes

Er is veel te zien in deze stad. Zo is er bijvoorbeeld aan de markt een stadhuis dat gebouwd is in de 15e eeuw. Geheel in gotische stijl. Een lust voor het oog. Daarnaast is er in Goes ook nog een watertoren uit 1912. Verder zijn er ook diverse oude poortjes te zien. Zo is er bijvoorbeeld een heel leuk oud poortje van 1655 te vinden in de Zusterstraat.

Natuurlijk ontbreekt er aan het lijstje historische gebouwen niets. Zo is er ook de Maria Magdalenakerk uit 1423. Het is een interessant gebouw in laatgotische stijl, inclusief een indrukwekkend grafmonument.

Niet te missen in Goes

Goes heeft een hele mooie haven: De Stadshaven van Goes. Deze jachthaven ligt midden in de stad. Aan de kade zie je schilderachtig mooie pakhuizen en gevels met prachtige oude trapgevels. Hier kun je heerlijk genieten van het mooie uitzicht! Naast de Stadshaven, heeft Goes nog veel meer te bieden. Wil je dat ontdekken? Breng dan eens een bezoekje aan Goes.

Huis huren in Goes

Past een huis in Goes bij jou? Dan is een huis huren in Goes misschien wel iets voor jou. Als je een huis huren in Goes wilt is het natuurlijk verstandig, om je goed te verdiepen in de stad. Met het lezen van dit artikel ben je daar in ieder geval al een stapje verder mee.

Gerelateerde artikelen

Jaarrekening opstellen

Eten om makkelijk mee aan te komen

Muzikaal aangelegd