5-S Webgids
Image default
Auto’s en Motoren

goedkope autoverzekering

Je hebt net een nieuwe auto gekocht, en je bent er erg blij mee. Tot je beseft dat een auto toch veel kosten met zich meedraagt. Het onderhoud van je wagen, de benzine, en ook de autoverzekering. Een auto hebben, kan een dure zaak zijn, maar als je het goed aanpakt kan je hier en daar wel wat geld sparen, vooral op de autoverzekering. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

 

Tip 1: verzeker niet meer dan nodig

 

Wanneer je gaat kiezen voor een autoverzekering, dan zal je zien dat er verschillende opties beschikbaar zijn. Je hebt de basisautoverzekering, de beperkt cascoverzekering en de allrisk verzekering. Deze autoverzekeringen verschillen in dekking, en daardoor ook in prijs. Als je opzoek bent naar een goedkope autoverzekering, ga dan eerst na of je voldoende dekking hebt met de goedkoopste autoverzekering: de WA-verzekering. Deze basisverzekering dekt schade die je aan auto’s van anderen aanricht en is voldoende dekkend voor personen met een auto die niet zo duur is of een auto die al heel wat jaren op zijn teller heeft (een jaar of 10). Kies dus niet zomaar de duurste verzekering, maar ga na of je daadwerkelijk zo’n ruime dekking nodig hebt. Dat kan je heel wat kosten besparen!

 

Tip 2: Betaal kleine schades zelf

 

Wanneer je een ongeval tegenkomt, dan doe je er in sommige gevallen goed aan om je schade zelf te betalen. Dat is vaak het geval bij kleine schade. Als je met kleine schade naar je verzekering stapt, dan kan het zijn dat je premie gaat stijgen door middel van de bonus-malus ladder. Uiteindelijk ben je dan goedkoper af, als je de schade zelf betaalt!

 

Tip 3: Durf prijzen te vergelijken

 

Dé makkelijkste manier om een goedkope auto verzekering te vinden is door de verschillende autoverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken. Wees gerust, je hoeft daarom geen uren opzoekwerk te verrichten. Je kan ook simpelweg surfen naar autoverzekering.nl, waar je een handig overzicht krijgt van al de autoverzekeringen en hun prijzen. Op zoek naar een voordelige autoverzekering, kijk dan zeker eens bijvoorbeeld op: Autoverzekering.nl – Ohra.

 

http://autoverzekering.nl