5-S Webgids
Zakelijk

Hardmetaal snijgereedschap & draaigereedschappen bij Bimu

Hardmetaal snijgereedschap bij Bimu

Bimu.nl is dé expert in Nederland voor in het leveren en slijpen van allerlei soorten snijgereedschappen voor alle markten en sectoren van topkwaliteit. Ook leveren wij snijgereedschap op maat indien gewenst. Neem hiervoor direct contact met ons op via dixiholland@dixi.com of via telefoon +31 344 603 410.

Waarom draaigereedschappen en snijgereedschappen van Bimu?

Als het neerkomt op het vinden van goed gereedschap is kwaliteit het allerbelangrijkste, in combinatie met het verkrijgen van een uitstekende metaalbewerking dat voldoet aan de hoogste eisen. Hierbij is het belangrijk dat er van te voren duidelijk en helder in kaart is gebracht wát de bedoeling is van draaigereedschappen en snijgereedschappen. Welk werkstukmateriaal moet bewerkt worden, met welke type en wat is de vorm ervan? Ook is het belangrijk om te weten onder welke bewerkingsomstandigheden gepresteerd moet worden en de gewenste oppervlaktekwaliteit bij iedere bewerking moet zijn.

Met deze informatie gaan de hardmetaal snijgereedschap specialisten van Bimu voor u aan de slag. Wij brengen de voordelen helder in kaart en geven u aanbevelingen voor het beste gebruik.

Toepassingen snijgereedschapmaterialen

Belangrijk om te weten is dat snijgereedschappen vele soorten combinaties van hardheid en slijtvastheid kennen. Deze onderscheiden wij in vele specifieke eigenschappen. Bij Bimu hanteren we uiteraard de hoogste kwaliteitseisen waarbij we letten op:

  • Hard genoeg om slijtage en vervorming te voorkomen
  • Taai genoeg om breuken te voorkomen
  • Het mag niet reactief zijn met het werkstukmateriaal
  • Chemisch weerbaar genoeg om oxidatie en diffusie te vermijden
  • Bestand tegen plotselinge temperatuur veranderingen

Ook kunnen we desgewenst hardmetaal voorzien van speciale coating. Zo kunnen deze coatings ervoor zorgen dat de gereedschap in kwestie bestand is tegen hoge temperaturen of dat het een extra slijtvaste protectie biedt voor een langere levensduur. Een goed voorbeeld is de CVD coating. CVD staat voor Chemical Vapor Deposition. De CVD coating wordt gegenereerd door chemische reacties bij temperaturen van 700-1050°C.CVD coatings kennen een hoge slijtvastheid en uitstekende hechting op gecementeerd hardmetaal.

Bimu investeert continu in nieuwe software, machinepark en automatisering om de best mogelijke snijgereedschappen te produceren. Hierdoor kunnen we onder andere onze gereedschappen volledig digitaal renderen om onze klanten de best mogelijke klantervaring te bieden. Wij geloven in de kracht van nauwkeurige 3D impressies voordat de klant de daadwerkelijke tools in handen krijgt voordat deze en in productie gaan.

Expertise in complexe vraagstukken

Bimu is naast producent van hardmetalen gereedschap en draaibeitelhouder, ook graag uw partner om onze expertise met u te delen bij het vinden van de juiste oplossing bij technisch uitdagende vraagstukken. Het produceren van complexe, speciale en nauwkeurige vormdelen, in uiteenlopende kwaliteiten, is hierbij een van onze specialiteiten.

https://bimu.nl/

Gerelateerde artikelen

Eindbeoordeling Crypto Masterclass

Een bedrijfsongeval, hoe pak je dat aan?

TV scherm huren voor beurs