5-S Webgids
Onderwijs

Help, de schoolfotograaf komt! Wat trek je je kind aan?

Schoolfoto’s van je kinderen zijn waardevol: het laat zien hoe je kind ieder jaar groeit en ontwikkelt. Hier een paar tips om de schoolfotograaf een handje helpen een mooie kiek te maken door de juiste kleding uit te kiezen.

Effen kleuren

Effen kleding staat mooi rustig op de foto. Zeker als de schoolfotograaf naast  de individuele foto een groepsfoto wil maken, of als het kind met broertjes of zusjes wordt gefotografeerd. In dat geval kun je de kleding laten matchen door hen dezelfde kleur te laten dragen. Een sjaaltje of leuke ketting maakt het weer uniek.

Geen wit

Hoewel je zeker niet los moet gaan met drukke printjes – wie weet vloekt het wel met de achtergrond- is een béétje kleur altijd goed. Daar bij is wit natuurlijk een risico: de kleinste vlekjes zie je al supersnel. Laat zwarte en witte kleding daarom maar in de kast hangen.

Schoolfotograaf op basisonderwijs? Geef extra kleding mee

Het kan zijn dat je kind de hele dag moet wachten voordat het op de foto gaat. Zeker in het basisonderwijs wordt er veel gespeeld en geknoeid. Geef daarom een extra jasje of andere kledingstuk dat ze graag aan willen op de foto mee te geven naar school.

Laat het kind zichzelf zijn

Je kind straalt natuurlijk het meest op de schoolfoto  als het zichzelf kan zijn. Laat het dan ook gerust de lievelingsoutfit dragen, al is deze knalgeel of felroze. Ook schoenen en sokken die misschien die daar bij vloeken, zijn geen grote ramp. De kinderen komen alleen met hun gezicht op de foto, en bij zo’n gigantische groepsfoto vallen deze nauwelijks op. Past die felle kleding niet helemaal bij de achtergrond, is dat vaak ook geen ramp. Bij een schoolfotograaf voor basisonderwijs zoals schoolfoto.nl, kun je zelf een goede achtergrond kiezen.  

https://www.schoolfoto.nl/schoolfotografie-basisonderwijs/