5-S Webgids
Image default
Financieel

INCASSO NO CURE NO PAY

Incasso no cure no pay

Als ondernemer kun je in alle sectoren actief zijn.  In de detailhandel, de industrie, de visserij, etc. etc. Vaak is het bedrijf al jaren in familiebezit. Een familiebedrijf noem je een dergelijke onderneming dan .  De meeste van deze ondernemingen bestaan dan al decennia lang. Door economische ontwikkelingen komen deze bedrijven soms in de problemen. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Europese wetgeving heeft er voor gezorgd dat veel boeren vervolgens in de problemen kwamen. Opvolgers hebben veel boeren daarop ook niet meer. Maar ook veel  bedrijven komen tegenwoordig door de economische crisis dan in de problemen. De betalingstermijn van de bonnen wordt vervolgens steeds maar langer opgerekt. Hierdoor raken daarop veel bedrijven in de problemen.  Incasso no cure no pay kan hiervoor vervolgens de oplossing zijn.

De belangrijkste punten van Incasso no cure no pay;

Waarom de rekening niet betaald wordt, is vaak gissen. De redenen daarvoor zou je zo daarna snel mogelijk moeten achterhalen. Een oplossing is vervolgens vaak snel bedacht. Verdere actie is daarna nodig als er geen oplossing bereikt kan worden. Dervolgens kan bijvoorbeeld een Incasso no cure no pay bureau ingeschakeld worden.

De voordelen;

  1. De ondernemer heeft zijn geld vervolgens sneller binnen. En heeft dan dus minder krediet van de bank nodig.
  2. De kans bestaat dat de debiteur   failliet gaat.  Doorgaans worden de crediteuren die het hardst roepen als eerste betaald.
  3. De gerechtsdeurwaarder werkt daarop op basis van No Cure No Pay.  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen vervolgens ook niets verschuldigd.
  4. Kleine rekeningen kunnen ook ter incasso aangeboden worden. Dossierkosten worden daarna bijna nooit meer in rekening gebracht.
  5. Een procedure bij de rechter is daarop ook mogelijk als de debiteur  alsnog niet betaalt.  Zo kan er daarna alsnog betaling afgedwongen worden. Bijvoorbeeld door middel van beslaglegging op loon.  Een dergelijke procedure is echter wel erg kostbaar tegenwoordig.
  6. Wanneer debiteur niet daarop meer op het opgegeven adres woonachtig is. Dan kan de gerechtsdeurwaarder door onderzoek dan vaak achter zijn of haar adres komen. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor daarna niets extra’s berekend.
  7. Ook met debiteurenbeheer kan Een incassospecialist de ondernemer daarop van dienst zijn. Een laatste aanmaning naar de schuldenaar  laten versturen bijvoorbeeld.  De kosten variëren per incassobureau.

Een openstaande nota ter Incasso no cure no pay aanbieden.

Wanneer de ondernemer dan de keuze heeft gemaakt. Dat hij zijn factuur gaat laten incasseren. Dan zal hij de betreffende factuur over moeten dragen aan het incassobureau. Via de website van de incassopartij kan je dit ook vaak regelen. Er moet vervolgens een online account aangemaakt worden. Waaronder alle gegevens van de rekening. Het incassokantoor gaat er daarop voor de ondernemer direct mee aan de slag.  Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur vervolgens betalen. Dit moet daarna via de Wet Incassokosten gebeuren. Betaalt de debiteur de rekening . Dan vind doorgaans snel een afrekening met de onderneming plaats. Maar betaalt de debiteur  dan niet? Dan kan het bedrijf naar de rechter stappen. De kosten die hieruit dan voortvloeien kunnen zeer hoog zijn. Je moet je daarop dus altijd goed afvragen of je het dat waard vind.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html