5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Mallorca als vakantie bestemming

Als je vakantie Spanje Mallorca boekt dan hebben mensen vaak het idee dat er alleen maar gefeest wordt op Mallorca. Dit is echter niet waar want er zijn nog een hoop andere dingen te zien in Mallorca dan alleen maar de binnenkant van de clubs. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook een goed natuur en klimaat.

De geschiedenis van Mallora is ontzettend rijk en begint allemaal in een lange tijd voor Christus. Mallorca werd door de Romeinen veroverd en in de tussentijd zijn er nog heel wat wat andere volkeren geweest die hier hebben gewoon en het als thuis hebben beschouwd. Hierbij moet je denken aan de byzantijnen en Moren. In de 13e eeuw is het ook nog terug in handen gekomen van de Arabieren. In ’83 kregen de Balearen een eigen autonomie. In de hoofdstad van Mallorca is veel cultuur terug te vinden. Hier is een paleis terug te vinden met baden en de Moorse architectuur is hier te vinden. Het Gotische klooster van Fransiscus is een trekpleister.

In het westen heeft Mallorca steile rotsformaties aan kusten. In het oosten en zuiden zijn een hoop verschillende mooie stranden en baaien terug te vinden. Mallorca heeft een subtropisch klimaat. Als je een vakantie wil hebben zonder regen dan is Mallorca een ideale bestemming.

Zoals je nu wel hebt gemerkt is het wel duidelijk dat Mallorca meer is dan alleen een plaats voor jongeren om te feesten. Het is een plek wat een hoop verschillende dingen te bieden heeft en ook voor de mensen die wat willen zien een uitweg biedt. Er zijn natuurlijk nog een hoop andere verschillende Spaanse bestemmingen waar je heen kunt om je vakantie te vieren. Zo kun je denken aan Tenerife, Ibiza of Gran Canaria. Voor iedereen is er wel een bestemming.

 

http://www.vakantiespanje.nl