5-S Webgids
Image default
Zakelijk

Meer rente met beleggen in obligaties switchen naar beleggen

Sparen met meer rendement

Nederlanders zijn een spaarzaam volkje. We sparen voor ons pensioen, een nieuwe auto, een huis en nog veel meer zaken. De rente echter op uw spaargeld bij banken is momenteel heel erg laag. De meeste banken geven nog niet eens één procent rente op spaargeld. De hoogste rente van twee procent is verkrijgbaar op deposito sparen voor vijf jaar lang. Daarmee kan je vijf jaar lang niet je spaargeld opnemen. Wat kan je nu het beste doen met al dat spaargeld?

 

Het verschil tussen aandelen en opties kopen op de beurs en Obligaties kopen op de beurs

Veel mensen kijken naar de beurs om snel geld te verdienen op het spaargeld. Het beleggen in aandelen, opties en andere financiële instrumenten is de laatste jaren steeds populairder geworden. Echter, de beurs is erg risicovol! Mensen die het geprobeerd hebben zijn vaak veel tijd kwijt met het informatie zoeken over de economie, bedrijven en beurssentiment en het vertalen daarvan naar de beurskoersen. Er wordt veel geld gestoken in het aankopen van aandelen en opties om deze op een later tijdstip met winst te verkopen. Bij de minste misrekening kan je daardoor veel geld verliezen. Beleggen draait dan vaak uit op een verlies van het spaargeld. Veel mensen willen snel veel geld verdienen maar weten niet goed waarin en waarom ze beleggen. Dit heet speculeren en als u dit van plan bent zou u niet de eerste zijn die zijn spaargeld weggooit op de beurs. De succesverhalen van mensen die op de beurs snel veel geld verdienen zijn zeldzaam. Het overgrote deel van speculanten faalt. Het positieve aspect van de beurs is dat er wel degelijk hogere rendementen op spaargeld kunnen worden behaald zonder de enorme risico’s. Dit is het investeren in Obligaties.

 

Investeren in Obligaties

Obligaties kopen op de beurs heeft een laag risico. Obligaties zijn simpelweg verhandelbare schuldbewijzen. Obligaties zijn leningen verstrekt aan instellingen. Vaak zijn dit overheden. Uw spaargeld wordt simpelweg uitgeleend. Deze leningen hebben een opbrengst van maar liefst 7,4 procent. Oftewel 7,4 procent op uw spaargeld voor een looptijd van vier jaar. Dit betalen de schuldenaren aan de lening verstrekker (u). Dat betekend dat u op uw spaargeld (bijvoorbeeld 50.000 euro) ruim 3.700 euro per jaar kan ontvangen. Een winst van 18.400 euro in vier jaar. Aan het eind van de vier jaar wordt dan ook nog de oorspronkelijke 50.000 euro terugbetaald. Op de vraag of de schuldenaren ook daadwerkelijk terugbetalen is het antwoord simpel. Ja, De schuldenaren zijn zorgvuldig uitgekozen op kredietwaardigheid.

 

Welke Obligaties kopen

Obligaties kunnen u dus veel rente op uw spaargeld opleveren. U kunt kiezen uit een maandelijkse uitkering van de rente of een jaarlijkse uitkering van de rente. De jaarlijkse uitkering van rente is een 48 maanden obligatie, een maandelijkse uitkering heet een annuïteiten obligatie.

 

Sparen is met een lage rente bijna niet meer lucratief.. Het beste resultaat met de minste risico’s zijn beleggingen in obligaties. Deze leningen kunnen een rente van maar liefst 7,4 procent per jaar opleveren. Laat uw spaargeld niet werkloos op een bankrekening staan maar beleg met een laag risico in obligaties.

 

https://ifh-holding.nl/