5-S Webgids
Gezondheid

Met een gênante schimmel naar de dokter..

Ja het zijn taboes. Laten we het maar zeggen. Geslachtsgemeenschap is leuk, maar ook genant. Of in ieder geval niet iedereen praat er in openbaarheid even makkelijk over. Toch zijn er nog genantere dingen. Wat nou als je een schimmelinfectie oploopt na geslachtsgemeenschap? Ga je dan naar de dokter voor een receptje tegen de schimmelinfectie op de eikel?

Ik denk dat de meeste mensen eerst even gaan Googlen. En dat is ook wel begrijpelijk. Want wie wil er nou met de billen bloot bij de dokter? Letterlijk en figuurlijk. Voornamelijk een schimmelinfectie bij mannen zal even bekeken worden.

‘Is het wit? Jeukt het? Laat het anders even zien..’

Schimmels zijn bij vrouwen veel voorkomend en bijna iedere vrouw heeft er wel ervaring mee. Toch is het mogelijk om tijdens geslachtsgemeenschap als man ook een schimmelinfectie te krijgen en die staat over het algemeen bekend als pijnlijker.

Wat kun je doen tegen een schimmelinfectie? 
Dokter Schimmel raadt enkele verschillende zalfjes aan die online te koop zijn. Toch is het altijd verstandig om eens bij de huisarts langs te gaan. Vind je dat lastig en schaam je je een beetje? Of ben je bang dat hij wil kijken. Maak dan een telefonische afspraak. Dan kun je het probleem uitleggen en vervolgens jouw zalfje ophalen bij de apotheek. Vind je dit te genant, kun je altijd nog het geadviseerde zalfje online bestellen.

Gerelateerde artikelen

Wat houdt autisme in?

Wat zijn de voordelen van een AED kopen?

De verschillende redenen achter pigmentvlekken