5-S Webgids
Image default
Eten en drinken

Verse asperges kopen: wanneer worden deze geoogst en aangeboden?

De asperge is één van de laatste échte Nederlandse seizoensgroenten. Kijkt ook u ieder jaar weer reikhalzend uit naar de verse oogst? Begeeft u zich dan eens naar Aspergehof Noordam om daar verse asperges te kopen. Traditiegetrouw loopt het seizoen van april tot juni. De vollegrondasperges worden in de tweede helft van april voor het eerst ter verkoop aangeboden. Mei en juni gelden als topmaanden voor de aspergeverkoop. Eind juni is het seizoen op zijn eind. De asperge is onlosmakelijk verbonden met de lente en een zeer gewaardeerde seizoensgroente. Het feit dat deze niet het hele jaar door wordt aangeboden, maakt deze extra bijzonder.

 

Klimaat als factor van invloed op de oogst

Het ene jaar is de oogst sneller dan het andere jaar. De afgelopen seizoenen leidde het warme weer ertoe dat de asperges snel opkomen en dus ook het seizoen snel van start ging. Dat kan betekenen dat deze niet tot eind juni doorloopt. Wanneer de telers de eerste scheurtjes in de aspergebedden zien, betekent dit dat de groenten doorkomen. Van elke plant worden ongeveer tien stengels gestoken. Bij de hierboven genoemde boerderij, die in Woubrugge is gesitueerd, kunt u verse asperges kopen van topkwaliteit. Ze zijn wit, lichtglanzend en hun kopjes zijn gesloten. Houdt u er rekening mee dat asperges gevoelig zijn voor uitdrogen en dus op de juiste manier moeten worden bewaard om in diezelfde topconditie te blijven.

 

Koop geschilde en ongeschilde asperges van de aspergeboerderij

Aspergehof Noordam in Het Groene Hart is dé plek om verse asperges te kopen. In het seizoen is men dagelijks bezig met het telen en oogsten van asperges van de hoogste kwaliteit, zowel wit als groen. In de boerderijwinkel kunt u zowel geschilde als ongeschilde verse asperges kopen. Winkelbezoek kunt u overigens combineren met diverse groepsarrangementen, die geheel naar uw wens kunnen worden verzorgd. De medewerkers van de boerderij denken graag met u mee. Ontdek alle mogelijkheden en boek snel uw arrangement.  

https://www.aspergehofnoordam.nl/