5-S Webgids
Image default
Dieren

Verzekering voor je huisdier een goed idee?

Ben je klaar met de stress die je hebt over hoge rekeningen voor je huisdier en wil je zonder zorgen kunnen genieten van de tijd die je samen hebt met je huisdier? Wanneer bijvoorbeeld je hond of kat ziek wordt of wanneer je huisdier ongelukkig terecht komt en een pootje breekt, is het fijn om te weten dat je huisdier verzekerd is.

Er zijn diverse dierenverzekeringen waar je een keuze uit kunt maken. De dierenverzekering voorkomt hoge kosten voor de behandelingen van jouw huisdier. De kosten van de behandelingen voor dieren worden steeds hoger mede door nieuwe technieken en een betere kwaliteit van de behandelingen. Toch willen we dat ons huisdier de beste behandeling zal krijgen en zo snel mogelijk weer beter zal worden.

Geen onnodig hoge rekeningen meer
Behandelingen zoals bijvoorbeeld inentingen, wellicht sterilisatie en andere ingrepen die vaker voorkomen zijn vaak goed te bekostigen. Echter, wanneer je huisdier ernstig ziek wordt of wanneer een naar ongeval gebeurt dat je niet had zien aankomen, kunnen de rekeningen flink oplopen. Een verzekeraar vergoedt deze kosten. Een verzekering afsluiten voor je huisdier is dus zeker verstandig en door veel mensen aan te raden.

Niet meer betalen voor dure onderzoeken
Wanneer je huisdier veel pijn heeft, maak je je als baasje automatisch zorgen. Je wilt dan snel weten wat er aan de hand is en wat je eraan kunt doen. Soms is het dan nodig om je huisdier te laten onderzoeken om te kunnen weten wat er aan de hand is. Dit gaat vaak via een bloedonderzoek, een CT-scan of via een ander soort onderzoek. De kosten voor deze onderzoeken worden vergoed door de verzekeraar als je een dierenverzekering hebt afgesloten. Ook heb je naast veel minder hoge kosten, minder stress over de hoge kosten. Als je niet weet of je huisdier misschien ernstig ziek is, dan wil je geen extra zorgen hebben over de rekeningen.

Genieten zonder zorgen
Genieten met je huisdier geeft plezier en zorgt voor een band tussen jou en je huisdier. Je wilt niet dat er iets zou gebeuren met je huisdier. Wanneer je merkt dat je huisdier ergens last van heeft, kan de drempel om naar de huisarts te gaan soms hoger liggen door de kosten die dit bezoek met zich meebrengt. Wanneer je verzekerd bent, is deze drempel lager en kan je zo even bij de huisarts langsgaan en weet je gelijk waar je aan toe bent.

https://www.dierenverzekering.nl