5-S Webgids
Eten en drinken

Voeding voor je hersenen

Je hersenen zijn belangrijk en daarom is het aan te raden om ze gezond te houden. Dit is een kwestie van een gezonde levensstijl over een lange periode. Een gezonde levensstijl is een combinatie van gewoontes in het dagelijks leven zoals gezond eten en voldoende bewegen. In dit artikel vind je wat tips om je hersenen gezond te houden. 

 

Vitaminen en mineralen eten

Je hersenen moeten voorzien worden van de juiste vitaminen en mineralen. Vooral de B-vitamines zijn belangrijk voor een goed geheugen. Daarnaast zorgt magnesium voor de prikkeloverdracht tussen de zenuwen. Zorg dat je deze vitamines haalt uit biologische verse groenten en fruit, of uit de lekkere gerechten van Feel Good Kitchen. Alleen in noodgevallen wordt aangeraden om gebruik te maken van supplementen, aangezien deze stoffen anders werken dan de natuurlijke stoffen in bijvoorbeeld groenten en fruit. 

 

Voldoende water drinken 

Het is belangrijk dat je lichaam gifstoffen kwijt kan raken, dit kan door voldoende water te drinken. Let er wel op dat je niet meer dan zes liter per dag drinkt, zo voorkom je dat alle mineralen je lichaam meteen weer verlaten. Het kan ook goed zijn om wat ongeraffineerd zeezout toe te voegen aan het water, hierdoor wordt het lichaam zeker goed gemineraliseerd. 

 

Antioxidanten

Wanneer je genoeg antioxidanten binnenkrijgt, zorg je ervoor dat vrije radicalen die ontstaan bij de verbranding van zuurstof geen schade kunnen aanrichten. Deze vrije radicalen kunnen namelijk willekeurige cellen in het lichaam beschadigen, waaronder dus ook je hersencellen. Verschillende kruiden, groene thee en pure chocolade hebben een sterke antioxidantwerking. Door hiervan genoeg binnen te krijgen, verjong je jouw brein. 

 

Stress

Deze tip heeft niet helemaal met voeding te maken, maar is wel belangrijk voor de gezondheid van je brein. Door stress raken de hersenen uit balans, het zorgt er namelijk voor dat het overlevingsmechanisme actief wordt en dat alleen primaire hersendelen kunnen functioneren. Hier valt bijvoorbeeld helder nadenken niet onder. Zorg dus dat je zo min mogelijk stress ervaart door regelmatig te bewegen en voldoende uit te rusten. Zo zorg je ervoor dat je hersenen optimaal kunnen presteren! 

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je de beste pizzeria vinden in de regio Eindhoven

Zelf bier brouwen met Brouwpunt

4 redenen voor een vrouw om meer cacao te eten