5-S Webgids
Image default
Aanbiedingen

Waar moet u aan denken bij de bouw van een tuinhuisje?

Een tuinhuisje kunt u, naast dat het een leuke toevoeging is voor de uitstraling van uw tuin, uiteraard voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Zo kunt u uw fietsen of motoren in uw tuinhuis zetten, maar kan u het ook gebruiken als leuke plek om te gaan zitten. Om nog meer te kunnen genieten van uw tuinhuisje kunt u hem zelf bouwen. Een erg leuk project mét een uitkomst waar u iets aan heeft. Maar hoe bouwt u nou zelf zo’n tuinhuisje? Dat leggen wij u graag uit, lees dus snel verder!

De fundering is het allerbelangrijkste

Het allerbelangrijkste in elk project is de fundering, dit is bij het bouwen van een tuinhuisje niet anders. Door het plaatsen van een goede fundering voorkomt u dat u door een heftige regenbui uw tuinhuisje na een aantal weken al ten onder ziet gaan. Voor de fundering heeft u veel mogelijkheden. Zo kunt u uw tuinhuisje bouwen op een fundering op palen, een fundering op staal of een fundering met betonnen opsluitbanden.

Ramen

Het maken van eigen ramen voor in uw tuinhuisje is een lastige en tijdrovende klus. Echter kunt u dit, wanneer u een beetje handig bent, eenvoudig zelf. Een raam maakt u door het glas op maat te laten snijden en het hout voor de kozijnen koopt u bij de bouwmarkt. Daarna kunt u aan de slag. Op het internet zijn namelijk erg veel filmpjes te vinden waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe u bepaalde dingen zelf in elkaar kunt zetten. Bent u niet zo handig of heeft u niet zo veel tijd om zelf de ramen voor uw tuinhuisje te maken, dan kunt u het ook overlaten aan een professional. 

Dakbedekking

Om uw hoofd, fietsen, gereedschap of andere dingen die u in uw tuinhuisje wilt stallen niet nat te krijgen is het van belang goede dakbedekking te plaatsen. Wat betreft dakbedekking kunt u alle kanten op. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met het feit dat u een tuinhuisje maakt en dat deze niet zon stevige dakconstructie heeft als een huis van steen. Ook is het erg belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid. U wilt natuurlijk dat de dakbedekking zo lang mogelijk mee gaat en goed isoleert. Voor dakbedekking kunt u bijvoorbeeld kiezen voor dakpannen, leistenen, EPDM dakbedekking of bijvoorbeeld groen. 

 

https://www.epdm-tigt.nl/