5-S Webgids
Woningen

Waarom zou je een makelaar nemen?

Als jij je huis wilt verkopen kan je dit natuurlijk zelf doen, tegenwoordig met alle digitale mogelijkheden kan jij als verkoper in principe het helemaal zelf doen. Toch kiezen genoeg mensen ervoor om een keuze te maken om dit niet zelf te doen. Zij kiezen er dan voor om samen te werken met een makelaar die hen helpt bij het verkopen van het huis. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar Horst die veel huizen verkoopt in de omgeving Horst. De makelaar doet dit vaak tegen een percentage van het verkoopbedrag, en heeft dus extra motivatie om het huis te verkopen. In dit artikel lees je over wat tips en voordelen over het werken met een makelaar.

Onderhandelen met makelaars

Een makelaar wilt je graag helpen met de verkoop van jouw huis maar wel natuurlijk tegen een percentage van het verkoopbedrag. Het is logisch dat de makelaar dit niet gratis en voor niks doet, maar dat betekent niet dat je elk percentage, maar moet accepteren. Het percentage voor de makelaars wordt ook wel courtage genoemd. Dit courtage staat echter niet vast en je kunt als cliënt gewoon onderhandelen over het bedrag.

Neem deze informatie ook mee in het maken van een keuze bij welke makelaar jij jezelf aansluit. De makelaar geeft een waarde aan jouw woning, maar deze waarde kan ook weer verschillen met die van een ander. Neem daarom contact op met meerdere makelaars zodat jij niet met de eerste de beste in zee gaat. Zo kun je op verschillende vlakken gewoon goed bekijken welke makelaar bij jou past op basis van het karakter, de courtage en natuurlijk kennis of netwerk.

Voordelen van werken met een makelaar

De reden waarom mensen toch kiezen voor het werken met een makelaar tegen een betaling, komt voornamelijk door de voordelen die hieraan kleven. Je hoeft dus zelf niet meer bezig te zijn met de verkoop van het huis en dit geheel overlaten aan de makelaar met veel ervaring. Dit is zijn of haar werk en voert deze taken bijna dagelijks uit. Daarnaast krijg je altijd advies en werk je samen met iemand die het beste met jou voor heeft. Samen met een makelaar is dus eigenlijk een zeer goed idee. 

https://www.eugeneschreinemachers.nl/44-e7c3/makelaar-horst

Gerelateerde artikelen

Waarom verduurzamen met een warmtepomp?

Makelaar helpt uw huis verkopen Roermond

Slotenmaker in Roermond