5-S Webgids
Image default
Vakantie

Wat is er te doen in de Ardennen?

Wanneer je een uitje plant wil je natuurlijk ook vooraf weten wat je er allemaal kan doen, om je niet te vervelen en om elke dag goed gevuld te krijgen. Als je ervoor kiest om naar de Ardennen te gaan dan heb je wel geluk want in de Ardennen heb je verschillende activiteiten die je kan doen vooral lekker in de natuur. De Ardennen is de ideale plaats om te ontspannen en tot rust te komen terwijl je een activiteit beoefent. Hier lees je meer over enkele activiteiten die je kan beoefenen in de Belgische Ardennen.

Sportief in de Ardennen

Ben je van de sportieve kant en durf je wel wat uitdaging aan te gaan? Dan heb ik de ideale activiteiten in de Ardennen voor jou!

In de Ardennen heb je survivalactiviteiten, de survivalactiviteiten in de Ardennen zijn ideale activiteiten voor jong en oud die voor uitdaging zijn. Je hebt activiteiten zoals hoogteparcours, kanovaren, een vlot bouwen, abseilen en noem maar op. Let wel op dat je voor deze activiteiten vooraf een reservatie maakt zodat je op tijd en op schema aan je activiteiten kan beginnen.

Airsoft

Een ander voorbeeld van activiteiten in de Ardennen die je in groep kan doen is airsoft. Voor de mensen die er nog niet bekend mee zijn is airsoft een tactisch oorlogsspelletje, je zet je voort als een echte soldaat, maar natuurlijk met ene replica wapen in de dichte bossen van de Ardennen.

Dit is wel iets wat als je met een grote groep bent je moet proberen, er zijn ook verschillende airsoft locaties met leuke parcours.

Rustiger aandoen?

Wil je wat rustigere activiteiten in de Ardennen dan kun je altijd wandelroutes volgend, bepaalde routes gaan langs leuke bezienswaardigheden die je dan ook kan bezoeken en bezichtigen. Ook is het mogelijk om enkele grotten te gaan bezoeken, dit is wel iets wat je eens gedaan moet hebben het is erg mooi en uniek om te zien. De standaard activiteiten in de Ardennen zijn dan ook op de rivier het kanoën, je kan op je gemak op de rivier kanoën terwijl je de natuur rondom je bewondert.

https://indardennen.be/activiteiten/