5-S Webgids
Image default
Auto’s en Motoren

Zelf sterretje repareren

Zelf sterretje repareren met reparatie kit

Een sterretje is iets wat niemand graag in zijn of haar ruit ziet. Vaak valt het ons pas op na een tijdje en het is dan al lang een barst geworden, maar wanneer u een sterretje snel repareert kunt u uw ruit nog redden. Wanneer u een ruit wilt repareren moet u dit vaak eerst aangeven bij de verzekering, dan moet u contact opnemen met de autozaak en vervolgens duurt het even voordat het sterretje echt gerepareerd kan worden. Dat niet alleen, er is een grote kans dat u een dikke rekening op de deur krijgt, tenzij u een all-in verzekering heeft zonder eigen risico. Niet iedereen heeft zo’n verzekering. Sterker nog, de meeste Nederlanders betalen altijd wel een flink bedrag aan eigen risico wanneer zoiets gebeurt. Je kunt deze kosten voorkomen door een sterretje snel te spotten en te repareren, zonder dat daar een autozaak bij aan te pas komt.

 

Wat is de reparatie kit precies?

De reparatie kit is het belangrijkste wanneer u een sterretje zelf wilt repareren. Wanneer u een reparatie kit aanschaft, koopt u deze met de intentie om zelf een barst of sterretje te repareren met behulp van resin. Resin is hars wat hard wordt in de zon. De hars brengt u aan en deze loopt vervolgens in de barstjes en kleine scheurtjes die veroorzaakt zijn door het sterretje. Zet de auto in een zonnige plek (bewolkt kan ook, het duurt dan wat langer voordat de hars hard is) en wanneer het proces voltooid is zult u weinig zien op de plek waar eerst het sterretje zat.

 

In de reparatie kit kunt u een spuit vinden, een pin, een paar stukjes folie voor de afwerking, een 2 houder plakstrip, een houder voor de injector, een tube resin hars en 1 afwerkmesje. Bij de meeste kits kunt u instructies op de achterkant van de verpakking vinden of in een bijsluiter.

http://www.zelfsterretjerepareren.nl/c-2966746/handleiding/