5-S Webgids
Particuliere dienstverlening

Zo kies je de overlijdensrisicoverzekering die bij jouw situatie past

Je hoeft maar even op internet te kijken en je ziet veel verschillende aanbieders voorbij komen die allemaal claimen de beste overlijdensrisicoverzekering aan te bieden. Hoe maak je daar als particulier een keuze in? Kies je simpelweg voor de goedkoopste? Of degene die je als eerste tegenkomt als je gaat zoeken op Google? Het valt nog niet mee om een goede verzekering te vinden. Daarom in dit artikel een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, met daarbij praktische informatie zodat je altijd een weloverwogen keuze maakt.

Wat is je huidige situatie?

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten doe je meestal op een moment in je leven waarin er grote veranderingen op komst zijn. Wanneer je een kind krijgt bijvoorbeeld. Of wanneer je een huis gaat kopen. Wanneer je een bedrijf begint, of juist wanneer je stopt met werken. Voor jou is het belangrijk om je af te vragen wat er op het spel staat. Financieel gezien maar ook voor je persoonlijke situatie. Heb je een gezin of ben je van plan om aan een gezin te beginnen? Wat is je levensstijl en wat wil je aan wie nalaten? Allemaal belangrijke zaken die bepalen welke overlijdensrisicoverzekering het beste bij je past.

Wat wil je laten verzekeren?

Veel mensen sluiten een levensverzekering af wanneer ze een huis kopen. Een huis is immers een forse investering en je wilt er zeker van zijn dat je nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen wanneer jij onverhoopt komt te overlijden. Om die reden wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak gekoppeld aan de hypotheek. In dat geval wordt de restschuld op de hypotheek meteen afgelost in het geval van overlijden. Mocht je in deze tijd de hypotheek aflossen, dan is het ook mogelijk om de levensverzekering eerder af te kopen.

Maar je kunt je ook voor een vooraf vastgesteld bedrag laten verzekeren. In dat geval krijgen je nabestaanden dit bedrag uitgekeerd wanneer je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. De hoogte van het bedrag dat je wilt laten uitkeren en je medische achtergrond bepalen de uiteindelijke maandelijkse kosten voor de overlijdensrisicoverzekering.

Gerelateerde artikelen

Hier kan een uitvaartverzorger in Breda je bij helpen