5-S Webgids
Auto’s en Motoren

4 handige tips om je camper te verkopen

Wilt u graag uw camper verkopen maar weet u niet goed hoe u hieraan moet beginnen? Hier geven we u enkele tips.

Prijsbepaling

Voordat u uw camper te koop stelt is het belangrijk om een goede prijs hiervoor te zoeken. Wanneer de camper enige leeftijd heeft is dit niet gemakkelijk. U kan altijd beroep doen op een specialist die het voertuig kan schatten. Een prijsbepaling komt meestal tot stand aan de hand van de leeftijd van de camper, de kilometerstand, de optische en technische staat ervan. Doet u liever geen beroep op een specialist dan kan u altijd op de tweedehandsmarkt naar gelijkaardige campers zoeken en de prijzen hiervan vergelijken.

Verkoopkanaal

Als uw uw prijs in gedachte heeft kan u op zoek gaan naar het beste kanaal om uw camper te verkopen. U kan uw camper verkopen aan een particulier of aan een professionele overnemer. Professionele overnemers zullen meestal een lager bod uitbrengen dan particulieren omdat deze hier zelf ook nog iets aan moeten verdienen. Om een zo groot mogelijk doelpubliek te bereiken kan u best uw advertentie op meerdere kanalen plaatsen. Mogelijkheden zijn: tweedehandssites, forums met campers, kranten, websites,… .

Opmaak van de advertentie

De opmaak van de verkoopadvertentie is enorm belangrijk om interesse op te wekken bij de lezer. Wanneer er mooie foto’s bij de advertentie staan zal dit onmiddellijk meer aandacht trekken dan een advertentie zonder foto’s. Bij het maken van de foto’s is het belangrijk dat de camper voldoende belicht is en er foto’s van al de verschillende kanten zijn. In de verkoopbeschrijving zorgt u voor voldoende diepgaande informatie. Mogelijke kopers moeten in een oogopslag zo veel mogelijk van uw camper te weten komen. In de beschrijving vermeld u de kilometerstand, het bouwjaar, de technische staat, eventuele opties,… . Om de informatie zo ordelijk mogelijk weer te geven werkt u best met een opsomming. Vermijdt doorlopende zinnen.

Klaarmaken voor verkoop

Wanneer u potentiële kopers heeft bereikt via uw advertentie is het belangrijk dat u deze niet teleurstelt in het echt. Zorg er daarom voor dat uw camper er op zijn best uitziet wanneer u deze verkoopt. Zorg dat al uw persoonlijke spullen uit de camper zijn en zorg dat deze er langs binnen en buiten piekfijn uitziet. Als u de camper al enige tijd niet meer heeft gebruikt kan u best met een geurspray het interieur een frisse touche geven. Nu u deze tips heeft gelezen kan u met een gerust hart uw camper verkopen.

Gerelateerde artikelen

Kies jij ervoor om zakelijk een elektrische auto te leasen?

Een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen in plaats van kopen

Waar een laadpaal kopen?