5-S Webgids
Image default
Beauty en verzorging

Acrylnagels: Alles wat je moet weten over deze Trendy Nageltechniek

Acrylnagels hebben de nagelindustrie in rap tempo veroverd en zijn uitgegroeid tot een trendy en populaire nageltechniek. Deze duurzame en veelzijdige methode (verkrijgbaar bij Polygelshop) biedt niet alleen esthetisch aantrekkelijke resultaten, maar ook langdurige nagelverlengingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op alles wat je moet weten over acrylnagels, van het proces van aanbrengen tot de onderhoudstips.

Wat zijn acrylnagels?

Acrylnagels zijn kunstnagels die worden gemaakt door een mengsel van acrylpoeder en acrylvloeistof op de natuurlijke nagel aan te brengen. Het mengsel vormt een stevige en duurzame laag die de nagels verlengt en verstevigt. Deze techniek staat bekend om haar veelzijdigheid, omdat het mogelijk is om verschillende vormen, lengtes en designs te creëren.

Het proces van het aanbrengen van de nagels 

Het aanbrengen van acrylnagels vereist deskundigheid en precisie. Een ervaren nagelstylist begint met het voorbereiden van de natuurlijke nagels door ze te reinigen en te vijlen. Vervolgens wordt er een hechtingslaag aangebracht om de acryl beter te laten hechten. De stylist dompelt een penseel in de acrylvloeistof en haalt het door het acrylpoeder. Dit zorgt voor een kneedbaar bolletje dat op de nagel wordt aangebracht en gemodelleerd. Na het uitharden van het acryl ontstaat een sterke en duurzame nagelverlenging.

Voordelen van acrylnagels 

 1. Duurzaamheid: Acrylnagels staan bekend om hun stevigheid en duurzaamheid. Ze zijn minder kwetsbaar voor breuken en scheuren dan natuurlijke nagels.

 2. Veelzijdigheid: Acrylnagels bieden eindeloze mogelijkheden op het gebied van stijl en design. Van French manicures tot opvallende nail art, acryl biedt de perfecte basis voor creatieve expressie.

 3. Snelle uitharding: In tegenstelling tot sommige andere nageltechnieken, hardt acryl snel uit, waardoor het proces efficiënt en tijdbesparend is.

 4. Natuurlijke uitstraling: Met de juiste techniek kunnen acrylnagels er heel natuurlijk uitzien. De dunne, flexibele laag past mooi bij de natuurlijke nagel. 

Onderhoud en verzorging

Hoewel acrylnagels bekend staan om hun duurzaamheid, is regelmatig onderhoud essentieel om ze in optimale conditie te houden. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van acrylnagels:

 1. Regelmatig bijwerken: Acrylnagels groeien met de natuurlijke nagel mee, dus regelmatige bijwerksessies bij de nagelstylist zijn belangrijk om de nagels in goede conditie te houden.

 2. Hydratatie: Houd de nagelriemen gehydrateerd met nagelriemolie om uitdroging en barstjes te voorkomen.

 3. Vermijd agressieve producten: Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en chemicaliën die de acryllaag kunnen beschadigen.

 4. Beschermende nagellak: Gebruik een basecoat om de natuurlijke nagels te beschermen tegen verkleuring en beschadiging.

Populaire acrylnagelstijlen

Acrylnagels zijn geliefd vanwege hun veelzijdigheid en mogelijkheid tot creatieve expressie. Enkele populaire stijlen zijn onder andere:

 1. French Manicure: Een tijdloze klassieker waarbij de nagelranden wit worden geaccentueerd, terwijl de rest van de nagel een natuurlijke uitstraling behoudt.

 2. Ombre Acrylnagels: Een prachtige overgang van kleuren op elke nagel, van donker naar licht of vice versa.

 3. Stiletto Nails: Langwerpige en puntige nagels die een dramatische en elegante uitstraling geven.

 4. Glitter en Glamour: Acrylnagels lenen zich uitstekend voor glitter en strass-steentjes, waardoor een sprankelende en feestelijke look ontstaat.

Acrylnagels bieden niet alleen esthetische voordelen, maar ook duurzaamheid en veelzijdigheid. Met de juiste verzorging kunnen acrylnagels een langdurige en stijlvolle toevoeging aan je nagelroutine zijn. Vergeet niet om een ervaren nagelstylist te raadplegen voor het beste resultaat en geniet van de prachtige resultaten van acrylnagels! 

Bronvermelding: Polygelshop.nl