5-S Webgids
Image default
Dienstverlening

API koppeling ontwikkelen

De technologie heeft al veel vorderingen gemaakt in de laatste jaren. Dit heeft veranderingen voor de gehele samenleving als gevolg. Het heeft veel negatieve gevolgen, maar daarnaast ook zeer veel positieve gevolgen. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat bedrijven processen veel gemakkelijker kunnen automatiseren en dat is natuurlijk iets wat zeer voordelig is. Het zorgt er namelijk voor dat je minder werknemers nodig hebt en daardoor dus ook minder kosten hoeft te maken. Je kunt tegenwoordig ook een API koppeling ontwikkelen, maar wat is dat precies, vraag je je ongetwijfeld af. En waar wordt het allemaal voor gebruikt in de praktijk?

Wat is een API koppeling?

In principe is API een vorm van metasoftware. Veel bedrijven maken gebruik van zeer veel software. Zeker als het gaat om grote bedrijven die met zeer veel ICT werken. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan overheidsinstanties, maar ook aan semioverheidsinstanties of zeer grote niet-gerelateerde overheidsbedrijven. API kan ervoor zorgen dat er gemakkelijker informatie kan worden verstuurd tussen twee of meer applicaties. Vandaar ook dat we spreken van een koppeling.

 

 

API koppeling in de praktijk

Welnu, nu vraag je je ongetwijfeld af hoe een API koppeling er in de praktijk uit kan zien. Want alleen de theorie kan wellicht wat onduidelijk klinken, zodat je er geen goed beeld van krijgt.

Google Maps: API koppeling ontwikkelen

Een voorbeeld van een API toepassing is Google Maps. Dit wordt tegenwoordig zeer veel gebruikt door mensen. Het is een ideale manier om navigatie te gebruiken. Het punt is echter dat Google Maps daarvoor uw locatie nodig heeft. En juist daar komt een API koppeling dus van pas. Deze kan de locatie opvragen, zodat deze software zeer goed en nuttig kan werken.

Betalingen synchroniseren: API koppeling ontwikkelen

Heeft u een zeer grote webwinkel? In dat geval komen er zeer veel betalingen binnen en het is lastig om dit allemaal handmatig te verwerken. Ook daar kan een API-koppeling van pas komen. Deze kan dan betaalde facturen synchroniseren, zodat u zelf vrijwel geen problemen heeft waar u mee te maken krijgt. En zo zijn er nog meer zaken waar u aan kunt denken.