5-S Webgids
Image default
Aanbiedingen

Beginnen met tuinieren? Lees deze tips!

Ben je net begonnen met tuinieren? Of ben je van plan om te gaan starten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? De volgende tips kunnen je een eind op weg helpen.

 

Goede verlichting

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om goed te kunnen zien in de tuin. Wellicht wil je een keer wat langer doorgaan met tuinieren, maar begint het al te schemeren. Dan is het handig om op verschillende plekken lampjes te hebben, die bijvoorbeeld vanzelf aanspringen. Daarnaast kan verlichting om je tuin sfeer te geven ook erg fijn zijn

 

Take it easy!

Het kan verleidelijk zijn om als beginnende tuinier direct een hele kar vol met tuin gerelateerde spullen in huis te halen. Het is beter om te beginnen met een aantal planten die makkelijk te planten zijn. Van daaruit kun je steeds moeilijkere planten kiezen en zul je zien dat het steeds beter zal gaan.

 

Rustplekjes

Na een lange dag tuinieren, maar uiteraard ook tussendoor, is het fijn om even tot rust te komen. Er zijn veel verschillende tuinmeubels en loungesets verkrijgbaar, in allerlei verschillende kleuren en materialen. Eventuele kussens en kleedjes die je daarbij aanschaft zou je op kunnen bergen in een tuinhuisje of schuur.

 

Spullen opbergen

Waarschijnlijk heb je al allemaal verschillende soorten spullen aangeschaft die te maken hebben met tuinieren. Als je deze niet netjes opbergt, kan het al snel een rommeltje worden. Ook deze tuinspullen zou je in je tuinhuis op kunnen bergen, of eventueel onder een afdakje of schuur. Op die manier blijven de spullen ook nog eens droog. Je zou ook een kastje in je tuin kunnen plaatsen, speciaal voor tuin gerelateerde spullen. Eventueel zou je ook nog een slot op dit kastje kunnen plaatsen, indien je van plan bent er kostbare spullen in op te bergen.