5-S Webgids
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten tijdens het geven van een webinar?

Voor de één is het al bekend wat een webinar is, maar een ander heeft er nog nooit van gehoord. Ik zal even kort uitleggen wat een webinar precies inhoud. Een webinar is een samengevoegd woord van ‘web’ en ‘seminar. Een seminar is een omvangrijke bijeenkomst over een bepaald onderwerp, waarin deskundigen, meestal door middel van een lezing, kennis met elkaar delen. En een webinar is eigenlijk precies hetzelfde alleen dan vind de kennisoverdracht via het internet plaats.

Een webinar kent natuurlijk wel enkele voordelen. Het scheelt in kosten, je hoeft namelijk niet een bepaalde ruimte af te huren voor alle mensen die het willen volgen. Je hoeft geen extra apparatuur te huren, zoals het apparatuur wat men kan zien of horen. Daarbij voor diegene die het webinar willen volgen, hoeven zich niet te verplaatsen. Zij kunnen dit gewoon volgen vanuit huis.

Hoe begin je met het organiseren van een webinar? Je start natuurlijk met het uitzoeken van je doelgroep, wie heeft er wat aan de kennis die jij wilt delen? Vervolgen moet je hen een uitnodiging sturen, zodat ze van je webinar afweten en het kunnen volgen. Dan is het handig als je een goede voorbereiding hebt, je moet namelijk zo professioneel mogelijk overkomen om natuurlijk indruk te maken op je publiek. Goeie webinar software is eigenlijk wel een vereiste, omdat het tegenwoordig meer is dan alleen een presentatie geven. Tot slot kan je je eigen webinar opnemen, zodat je het zelf eerst terug kan kijken of voor mensen die het live gemist hebben.