5-S Webgids
Image default
Auto’s en Motoren

Besparen op onderhoudskosten begint bij de juiste autodealer in Etten-Leur

Iedereen vindt het prettig wanneer de onderhoudskosten van de auto laag uitvallen. Wat veel mensen jammer genoeg nog steeds doen, is het overslaan van onderhoudsbeurten en beknibbelen op de aanschaf van de auto. Zonde! Want juist de staat van de auto bij aanschaf en regelmatig onderhoud bepalen voor een groot deel de hoogte van de rekening bij een APK!

Kies de juiste autodealer in Etten-Leur

Om in de toekomst hoge onderhoudskosten te voorkomen heb je allereerst een auto nodig. Waar koop je deze? Het liefst bij een autodealer bij je in de buurt in Etten-Leur, maar waar let je op als je eenmaal een auto hebt gevonden? Even een simpele check:

  • Doet de verwarming het (goed)?
  • Werkt de airco? Check ook onder de auto of er geen plas ligt.
  • Blijft er  geen vocht in de auto hangen waardoor de ramen beslaan?
  • Start de motor eens, komt er zwarte rook uit de uitlaat?
  • Probeer de remmen eens goed uit tijdens een proefrit. Lopen ze aan of merk je dat het stuur naar links of rechts getrokken wordt?
  • Werkt de verlichting goed?

Kun je al deze vragen met ‘Ja’ beantwoorden? Gefeliciteerd, je hebt hoogst waarschijnlijk te maken met een betrouwbare dealer die zijn auto’s goed onderhoudt.

Beter een klein probleem nu verhelpen, dan een groot probleem later

Je auto moet een geldige APK hebben anders mag je de weg niet eens op. Maar veel mensen beseffen zich niet hoe belangrijk dit onderhoud is.

Neem bijvoorbeeld de remvloeistof. Die moet ongeveer om de twee jaar vervangen worden. Waarom? Omdat remvloeistof water opneemt wat op lange termijn tot roest aan de motor leidt. Bovendien verlaagt het water het kookpunt van de vloeistof waardoor je meer kans loopt op oververhitte remmen, met kromgetrokken remschijven als gevolg. En die reparaties zijn een stuk duurder dan het vervangen van je remvloeistof!

Kies voor vertrouwen

Uiteindelijk komt het allemaal neer op vertrouwen. Jij moet erop kunnen vertrouwen dat een handelaar of garage het beste met je voor heeft. Ga daarom eens kijken bij autodealer MV Motive in Etten-Leur en overtuig jezelf.