5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Bestrating leggen prijs per m2

Omdat veel stratenmakers een prijs per m2 rekenen bij het leggen van bestrating zijn er online veel mensen die zoeken naar de term bestrating leggen prijs per m2. Een prijs per m2 hanteren is namelijk heel duidelijk wanneer de totaalprijs voor het leggen van de bestrating berekend moet worden.

De prijsopbouw bij het leggen van bestrating

Wanneer een stratenmaker bestrating gaat leggen en een prijs per m2 rekent dan is de totaalprijs uit verschillende factoren opgebouwd, namelijk:

  • De prijs per m2 voor het leggen van de bestrating
  • Het type tegel
  • De kosten voor de overige materialen

De prijs per m2 voor het leggen van de bestrating

Een stratenmaker berekend in de meeste gevallen een prijs per m2 voor het leggen van de nieuwe tuinbestrating. Gemiddeld gezien liggen die kosten zo rond de 20 euro per m2. Wat hierbij belangrijk is om te weten is dat deze kosten behoorlijk uiteen kunnen lopen en het daarmee aan te raden is om de prijzen van verschillende stratenmakers te vergelijken. Dat kunt u het beste doen door bij verschillende stratenmakers een gespecificeerde offerte aan te vragen.

Het type tegel

Wanneer u uw tuin wilt laten bestraten dan zult u een keuze moeten maken voor het type tegel. Bij de keuze voor het type tegel is heel veel mogelijk. De prijzen voor het type tegel kunnen ook nog eens flink uiteenlopen. Zo heeft u tuinbestrating voor 15 euro per m2 maar er zijn ook tegels verkrijgbaar waarbij de prijzen op kunnen lopen tot wel 100 euro per m2.

Om kosten te besparen kan het een aanrader zijn om de folders en de websites van verschillende bouwmarkten goed in de gaten te houden. Vaak hebben bouwmarkten jaarlijks of meerdere keren per jaar een uitverkoop en geven ze hoge kortingen bij de aankoop van tuinbestrating.

De kosten voor de overige materialen

Tot slot zijn er voor het leggen van bestrating overige materialen zoals voegzand, ophoogzand en opsluitbanden nodig. Voor opsluitbanden betaalt u ongeveer 5 euro per meter en voor ophoogzand of voegzand ongeveer 50 euro per m3.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/bestrating-leggen-prijs-per-m2/