5-S Webgids
Image default
Aanbiedingen

Binaire opties: volg de markt en verdubbel je winst

Zoals de naam al zegt, zijn binaire opties 2-way opties die je kunt afsluiten. De handel in binaire opties maakt gebruik van bestaande markten. Het koersverloop zoals dat op de echte beurzen te zien is, zijn dus bepalend voor het succes van jouw handelstransacties. Net als de handel in aandelen, is de handel in binaire opties dus zeer geschikt voor beleggers die hun interesse in, en kennis over, de financiële markt willen inzetten om zelf geld te verdienen.

Toch is handel in binaire opties uitdagender. Dit komt omdat je bij de aanschaf van een optie niet direct een aandeel in je bezit krijgt, maar je bent wel afhankelijk van het verloop van het aandeel. Hierdoor hoef je niet te wachten tot het aandeel flink is gestegen voordat je het gaat verkopen, dit kan erg lang duren. Een binaire optie heeft een vooraf bepaalde duur en je hoeft alleen maar te voorspellen of het aandeel aan het einde van de optie is gestegen of is gedaald. Wanneer je voorspelling juist is, kun je je inzet bijna verdubbeld zien. Hierdoor kun je constant blijven handelen. De opties kunnen namelijk al afgesloten worden met de duur van een minuut, maar ook met de duur van een uur of een dag.

Van alles markten thuis
Wanneer je (letterlijk) van alle markt thuis bent, en kennis hebt van alle ins en outs van de financiële markten, dan kun je je geluk niet op. Je kunt namelijk opties afsluiten op een grote diversiteit aan aandelen, indexen en forexen. Je kunt het koersverloop van grondstoffen als aardolie of goud bepalen, maar je kunt ook opties afsluiten op de NASDAQ, of op aandelen van grote bedrijven als Shell, MacDonalds of Google.

Verschil tussen binaire opties en handel in CFD’s
Handel in binaire opties wordt vaak in een adem genoemd met de handel in CFD’s. Er zijn echter wel degelijk enkele verschillen. Zo kun je bij het afsluiten van een binaire optie van tevoren bepalen wanneer de optie afloopt. Ook kent de handel in binaire opties geen hefboomeffect. Je kunt alleen een optie afsluiten wanneer je hier voldoende geld voor hebt. Je kunt bovendien zelf je inzet bepalen.