5-S Webgids
Image default
Vakantie

Campings in Overijssel: natuurlijk genieten

Denkend aan Overijssel zie ik brede natuurgebieden, tijdloos door het leven gaan. In Overijssel valt buiten zoveel te zien en te doen, dat het als vakantiebestemming kan concurreren met verre oorden.

Wist je dat er in Overijssel maar liefst vier verschillende Nationale Parken en 8 Landschappen te vinden zijn? De rietlanden in de Weerribben-Wieden zijn internationaal vermaard. Huur een kano om dit gebied vanaf het water te verkennen en meer samen aan op een afgelegen plekje om uit te rusten en te genieten van een heerlijke picknick in elkaars gezelschap.

Hou je liever vaste grond onder de voeten? Neem dan je fiets mee (of huur er eentje) en ontdek het uitgestrekte netwerk van fietsroutes dat de verschillende natuurgebieden met elkaar verbind. De ene dag kijk je uit over een grote zandverstuiving met de toepasselijke naam “Sahara”, de volgende dag lig je lekker in het water bij Speelvijver de Zwarte Dennen.

Campings in Overijssel

Wanneer je een buitenvakantie wilt beleven, hoort kamperen er bij. Als je kampeert, leef je vanzelf mee met het ritme van de natuur. Na een dag vol ontdekkingen eet je in de buitenlucht. Misschien dat je nog even geniet van een kampvuurtje voordat je in je slaapzak heerlijk in slaap valt. Na een nacht diepe slaap wordt je ’s ochtends gewekt door de beste wekdienst die de wereld te bieden heeft: de eerste zonnestralen vallen op je tentdoek, terwijl de vogels in de boom om het mooist zingen. Dát is de ware charme van kamperen.

Maar kamperen kan nog veel meer zijn, mits je de juiste camping uitzoekt. Overijssel kent een enorm aantal campings. Maar hoe weet je welke de juiste camping voor jou is? De ANWB is al tientallen jaren een autoriteit als het gaat om het beoordelen van campings.  Ervaren kampeerders bezoeken elk jaar ruim 2000 campings en geven deze een aantal sterren. Alleen campings met 3 of meer sterren mogen zich “ANWB Erkende Camping noemen”. Campings met 5 sterren krijgen het predicaat “ANWB Topcamping”. In Overijssel liggen in totaal 14 van zulke ANWB Topcampings.

Ben jij op zoek naar de ideale vakantie voor het hele gezin, waarin avontuur, beleving en ontspanning hand in hand gaan. Als je wilt kamperen in Overijssel, kampeer je in stijl.

https://www.visitoost.nl/Overnachten/kamperen/Topcampings/