5-S Webgids
Dieren

De kracht van de mierzoete Scopex Boilies

Tussen alle duizenden boilies die in de afgelopen twintig jaar op de markt zijn gebracht, is er één soort die ongetwijfeld elke fanatieke karper visser wel kent, de oldschool scopex boilies! Scopex boilies zijn van nature geel van kleur en mierzoet van smaak. Scopex boilies worden door veel verschillende leveranciers geproduceerd en zijn allemaal op een eigen uniek recept afgedraaid. Uiteraard zit er veel verschil in prijs en kwaliteit omdat elke boilie op een andere manier geproduceerd is. Ook zijn er veel verschillende scopex flavours die allemaal net even iets van smaak verschillen.

Doordat scopex boilies zo ontzettend bekend zijn geworden, werden al snel veel meer scopex gerelateerd producten voor de hengelsport op de markt gebracht. De meest bekende producten hiervan zijn: Scopex pop ups, scopex liquid boosters, scopex pellets, scopex groundbait en scopex bait sprays. Deze producten zijn allemaal voorzien van een heerlijke zoete scopex flavour

Ondanks dat veel karper vissers graag alles met dezelfde geurstof combineren, kan het ook erg populair zijn om scopex boilies met vismeel boilies te combineren. Vismeel boilies zijn namelijk voor zien van een hoger eiwit gehalte ten opzicht van scopex boilies. Zo’n combinatie tussen zoet en vismeel kan erg goed werken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om scopex boilies met tijgernoten, partikels of pellets te mengen. De diversiteit van voedsel zal zonder enige twijfelen altijd vis aantrekken. Ook kan het voeren met boilies op lange termijn erg veel geld gaan kosten. Door partikels aan jouw voerstek bij te voegen, kun je de kosten behoorlijk naar beneden halen. Dit komt doordat partikels per kilo doorgaans een stuk goedkoper zijn. 

Scopex boilies zijn leverbaar in verschillende diameters. Dit varieert van 10, 12, 15, 18, 20 , 25 tot 30MM. De grote van de boilie zegt niks over de grote van de vangst. Sterker nog, veel vissers mogen graag met extra klein aasvissen. Toch zitten er nadelen van erg kleine boilies. Brasems zijn ook gek op boilies, je zult door het vissen met boilies meer brasems haken. Op wateren waar erg veel brasem zwemt, is dit geen aanrader.

 

Gerelateerde artikelen

De Amerikaanse Pitbull Terrier

24 eenvoudige manieren om geld te besparen als eigenaar van een hond

Hamsterkooi kopen