5-S Webgids
Woningen

Hoe verkoop ik mijn huis?

Het verkopen van je huis is een spannend moment in je leven. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en wat je moet regelen. Zeker wanneer het de eerste keer is dat je een huis verkoopt en je nog niet goed weet wat je moet doen. Je kan er ook voor kiezen om het gehele proces uit handen te laten nemen door een makelaar. Zo kun je bij Van der Eijken Makelaardij je huis stil laten verkopen. Op deze manier behoud je de privacy en heb je serieus geïnteresseerde kopers. 

Wat moet ik doen om mijn huis te koop te zetten? 

De voorbereiding van je huis begint op het moment dat je in gedachte hebt om het huis te verkopen. Je moet in de voorbereiding een aantal punten regelen: 

  • Het huis verkoopklaar maken

  • De vraagprijs bepalen 

  • Een energielabel regelen 

  • Actief promoten (advertenties, foto’s, verkoopbord etc.)

 

Voor veel mensen liggen de bovenstaande punten niet binnen hun mogelijkheden. Zo moet je bij het bepalen van de vraagprijs weten hoeveel je huis waard is. Hiervoor is een taxateur nodig. Wanneer je het dan verkoopklaar gaat maken, dien je ook te weten waar potentiële kopers naar kijken en waar ze interesse in hebben. Bij het promoten heb je een netwerk en vaardigheden nodig, om het zo effectief mogelijk te laten verlopen.  Zo moeten er goede foto’s gemaakt worden om potentiële kopers hun eventuele toekomstige huis zo goed en mooi mogelijk in beeld te brengen.

 

Als dan eenmaal geïnteresseerde potentiële kopers jouw huis komen bezichtigen is het tijd om te onderhandelen over de verkoopprijs. Een verkoopmakelaar kan dit ook voor je uit handen nemen. Zo hoef jij geen hele dag vrij te nemen van werk en kan de verkoopmakelaar ook nog eens namens jou onderhandelen.

 

Na wat onderhandelingen is er als het goed is een akkoord gekomen en is je huis onder voorbehoud verkocht. Nu moet je een voorlopig koopcontract tekenen, een afspraak maken bij de notaris voor de overdracht van het huis, de verkoopmakelaar betalen voor zijn diensten en je verzekeringen opzeggen.


Daarna is het dan eindelijk tijd om in je nieuwe huis in te trekken.

Gerelateerde artikelen

Vinyl vloeren, met een echte hout-look

Huis kopen in 2021

Badkamerkasten in alle soorten in maten