5-S Webgids
Image default
Vakantie

De meeste memorabele dingen om te doen in Frankrijk in 2020

Frankrijk, het land met middeleeuwse steden en mediterrane stranden, is oud en bijna buitenaards. Dit land staat wereldwijd bekend om zijn prachtige architectuur, schilderachtige landschappen en heerlijk eten en wordt jaarlijks door bijna 90 miljoen mensen bezocht. Dit betekent dat dit het land bij uitstek is voor 10% van alle toeristen in de wereld. En of je er nu al eens eerder bent geweest of voor het eerst gaat, Frankrijk zal je niet teleurstellen. Er is daar een overvloed aan verbazingwekkende dingen te beleven. Hier zijn enkele van de beste manieren om Frankrijk zelf te ontdekken:

Bezoek iconische Franse bezienswaardigheden

Als men denkt aan Franse toeristische trekpleisters, zijn er zeker een heel aantal die in je gedachten opkomen. Frankrijk is de locatie van enkele van de beroemdste bezienswaardigheden ter wereld, en niet te vergeten enkele van de mooiste. Van het paleis van Versailles tot de Arc de Triomphe, je zal ze allemaal willen zien. Bezoek het Louvre, in gebruik genomen in 1983, dit geweldige kunstmuseum heeft enkele van de meest iconische schilderijen ter wereld in zijn bezit. Inclusief de Mona Lisa. Of kijk naar de gouden zon onderaan de horizon vanaf de Eiffeltoren.

Als je weinig tijd hebt en zoveel mogelijk van de Parijse bezienswaardigheden wil zien, kan je een cruis maken op de rivier de Seine. Vaar langs de waterkant, terwijl je geniet van een 3-gangen maaltijd en bewonder de Notre Dame kathedraal, de Eiffeltoren en nog vele andere prachtige dingen.

Rijd langs de Champagneroute

De Champagneroute is 250 mijl lang en bevindt zich in de Champagne-Ardenne regio die je in staat stelt om de geschiedenis en cultuur van één van de meest luxueuze dranken ter wereld te leren kennen. Rijd door de weelderig groene wijngaarden waar sinds de jaren 1600 druiven voor wijn worden verbouwd. Terwijl je daar bent, kan je meer leren over de gisting en opslagprocessen en ja, heerlijke wijn proeven. Als het gaat over het huren van een auto in Frankrijk, zorg er dan voor dat je de regels op voorhand nakijkt want deze kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf, meer informatie hier: www.autoprio.nl. Je moet 21 zijn om een auto te kunnen huren in Frankrijk en het is aan te raden dat je altijd je persoonlijke documenten bij je draagt tijdens het rijden.

Leer koken zoals de Fransen

Van hartige soep á l’oignon en ratatouille tot decadente taarten en chocoladesoufflé, de Fransen weten wat goed eten is. En ze willen je er ook alles over leren. Sommige mensen gaan naar Frankrijk om deel te nemen aan zij noemen een kookvakantie, maar je kan ook andere basislessen volgen terwijl je daar bent. Je kookt met professionele koks en leert van de besten. Je kan ook op gastronomische tours gaan en getraind worden in voedselfotografie terwijl je daar bent. Al deze ervaringen zullen je een stukje Frankrijk geven om mee naar huis te nemen.

Dus, of je nu een romantisch uitje in Parijs doet of geniet van het ongelooflijke eten en de wijnen van over het hele land, Frankrijk moet zeker op je bucketlist staan.

https://www.autoprio.nl/