5-S Webgids
Image default
Aanbiedingen

De mooie kanten van de horeca

De eigenaar van een horecaonderneming zijn kan heel leuk zijn, maar het vergt echter soms ook flink incasseringsvermogen. Je zult merken dat er in geen andere branche zoveel met externe factoren rekening gehouden moet worden als in de horeca. Dat is het mooie ervan, maar het kan soms ook voor stress zorgen. Ik heb er zelf ervaring, voordat ik mijn eigen horecaonderneming opzette, heb ik eerst jaren bij een restaurant in Almelo gewerkt.

Wanneer je een horecaonderneming opent weet je dat een dag nooit zal verlopen zoals jij van tevoren hebt gepland. Je zult merken dat er altijd situaties zijn waarin jij instinctief moet reageren en er zullen vaak genoeg brandjes zijn die geblust moeten worden. Ook ziet geen dag er hetzelfde uit. Je moet dus wel uit het juiste hout gesneden zijn als je het wilt redden in de horeca.

Maar goed, begrijp me niet verkeerd, je krijgt ook zo ongelofelijk veel terug voor het werk. En dan heb ik zeker niet (alleen) over de financiële successen die je kan boeken met een goed lopende horecaonderneming. Dat is slechts een gevolg. Het mooie aan het horeca bestaan is dat je constant in interactie bent met mensen. Je bent een echt team. Je moet het samen doen en iedereen snapt heel goed dat je echt een ondersteuning bent voor elkaar. Dus als iemand wegvalt of hulp nodig heeft, moet je klaarstaan om bij te kunnen springen. Dat zorgt voor een bepaalde verbinding met elkaar.

Bovendien kan je ook heel veel leren in de horeca, al van jongs af aan. Als gezegd, ook ik ben ooit begonnen als een serveerder. Je leert dan ook al snel hoe je met mensen om moet gaan, hoe je moet handelen in crisis situaties en dat je altijd snel moet kunnen schakelen, want een situatie kan snel veranderen. Wat dat betreft is de horeca een ideale leerschool. Je hebt er veel profijt van later.