5-S Webgids
Image default
Woningen

Tips voor tijdens een open huis

We zien tegenwoordig steeds meer mensen die een open huis organiseren omdat zij hun woning willen verkopen. Erg handig natuurlijk, omdat je op één dag meerdere mensen kunt ontvangen die allemaal je woning kunnen bekijken. Een hoop potentiele kopers dus als je dit goed aanpakt. Maar wat zijn nu precies de dingen waar je op moet letten tijdens het organiseren van een open huis. Wij hebben een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet. 

Voorbereidingen voor het open huis

Wanneer je een open huis gaat organiseren is een goede voorbereiding natuurlijk erg belangrijk. Het zal een hoop stres voorkomen wanneer je alles goed op orde hebt. Tijdens de voorbereiding moet je er vooral voor zorgen dat je woning er goed uitziet. De eerste indruk is erg belangrijk, zorg er dan ook voor dat je tuin er netjes bijligt en je woning helemaal netjes en schoon is. Probeer een neutrale look te creëren in je woning. Veel mensen vinden het namelijk lastig om door bepaalde dingen heen te kijken. 

Tijdens de open huis dag

Tijdens de open huis dag is het altijd handig om een makelaar in te schakelen, deze kan je ondersteunen tijdens alle bezichtigingen. Wees tijdens deze dag erg vriendelijk tegen iedereen en zorg dat iedereen die over de vloer komt zich welkom voelt. Het beantwoorden van vragen en in gesprek gaan is deze dag erg belangrijk. Wanneer je een makelaar over de vloer hebt kun je mensen altijd naar je makelaar doorverwijzen voor eventuele vragen. 

Een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten tijdens een open huis. Wanneer je je woning gaat verkopen is het altijd verstandig om dit te organiseren. Het kan je namelijk erg goed helpen om je woning sneller te verkopen. Je hebt in één keer een hoop mensen die mogelijk je woning willen kopen.