5-S Webgids
Gezondheid

Door stress niet kunnen slapen?

Slaap is natuurlijk belangrijk en een noodzaak voor ieder mens. Toch kan slaap van persoon tot persoon verschillen, niet iedereen krijgt het aantal uren slaap die ze nodig hebben of kan even goed slapen in de nacht. Het aantal nachtrust dat je krijgt heeft ook een grote invloed op je functioneren de volgende dag. De meeste mensen hebben last van een slechte nachtrust omdat ze te gestrest zijn en niet ontspannen naar bed gaan.

Voeding

Een andere factor dat je slaap sterk kan beïnvloeden is je voeding. Je moet rekening houden dat je niet te laat eet, alles wat je eet heeft een invloed op je nachtrust dit mag je niet vergeten. Voor het slapen gaan is het zeker afgeraden om cafeïne en theïne te drinken, dit kan er voor zorgen dat je slecht of juist helemaal niet kan slapen.

Slaapkamerhygiëne

Slaapkamerhygiëne is ook een factor dat meespeelt in het bepalen van een goede of slechte nachtrust. Een opgeruimde of schone slaapkamer is niet het enige waar je rekening mee moet houden, je moet ook rekening houden met de andere factoren dat vallen onder slaapkamerhygiëne. Een aantal van die factoren kunnen een te warme of te koude slaapkamer zijn, storende geluiden, te veel licht of te veel rotzooi rondom je.

Verbeter jouw slaap

Het is ook belangrijk dat je een goed bed hebt, de juiste matras, kussen en zelfs een goede deken hebt. Als jouw matras veel te hard is dan zal je doorbloeding sneller worden afgekneld en zul je dus niet goed slapen. Een deken speelt ook een grote rol in het hebben van een goede nachtrust, hiervoor spreken de meeste mensen over verzwaringsdekens. De verzwaringsdekens geven je een diepe druk waardoor je een ontspannend effect krijgt. Dankzij de verzwaringsdekens zul je een gevoel van veiligheid hebben waardoor je lichamelijke ontspanning creëert en beter in slaap zal vallen. Ook helpen de verzwaringsdekens goed tegen stressstoornissen, angststoornissen, ADHD, syndroom van Down, en nog veel meer.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/

Gerelateerde artikelen

Royal jelly – wat is dat precies?

Wat is hatha yoga in Enschede precies?

Waarom zou u kiezen voor een ​​plafondliftsysteem?